• Menü
  • Anasayfa
  • Hesabım
  • Galeri
  • Video
  • Yazarlar
Alkışlar şampiyona! İşte ilk sözleri

Haberin Resmi

  • 2019-09-18 Eklendi
  • Paylaş
Facebook da Paylaş Twitter da Paylaş Kapat

Alkışlar şampiyona! İşte ilk sözleri

Dünya Güreş Şampiyonası'nda 4. kez altın madalya kazanan Rıza Kayaalp yurda döndü. Milli güreşçi Esenboğa Havalimanıda coşkuyla karşılandı.

 

 

Kazakistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan milli sporcu Rıza Kayaalp, İstanbul'a geldi.

 

Finalde Kübalı rakibini yenerek altın madalya kazanan Kayaalp, "Şu an tek hayalim olimpiyat şampiyonluğu. 11 ay boyunca tek düşüncem o. Olimpiyat şampiyonu olursam güreşi bırakma ihtimalim yüksek" dedi.  

 


"ÜLKEME BİR DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU DAHA KAZANDIRDIM"

 

Kazakistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kilo finalinde Kübalı Oscar Pino Hinds'i yenerek altın madalya kazanan milli sporcu Rıza Kayaalp, Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla İstanbul'a geldi. Havalimanında Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) sorularını yanıtlayan Kayaalp, böyle bir şampiyonluğu kazandığı için mutlu olduğunu söyledi. 4. kez Dünya Şampiyonu olan milli güreşçi Rıza Kayaalp, "Maçtan saatler sonra da olsa hala bunun sevincini yaşıyorum. Çünkü zor hazırlandık çok çalıştık. Yorucu günler geçirdik. Rakiplerim de olimpiyat vizesi almak için bu şampiyonaya çok iyi hazırlandı. O yüzden maçlar 6 dakika boyunca çok yorucu geçti ama benim lehime maçlar sonuçlandı. Rakiplerime üstünlük kurmam onlara pres uygulamam bu şampiyonluğu getirdi. Sırayla Şili, Çin, Gürcü, Alman ve Kübalı rakiplerimi yenerek ülkeme bir dünya şampiyonluğu daha kazandırdım" diye konuştu.

 

CUMHURBAŞKANIMIZIN İLGİSİ BENİ MUTLU ETTİ 

 

Maçın hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Kayaalp, "Cumhurbaşkanımız maçımı canlı izlemiş, ben de bunu haberlerde gördüm. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgisi bizi sevindiriyor. O kadar işi gücü arasında tabii ki milli mesele de olunca kendisi de takip etmeyi ihmal etmiyor. Maç biter bitmez, minderden inmeden önce beni aradı. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


"GÜZEL BİR ŞEKİLDE NOKTALAYACAĞIM"

 

Dünya şampiyonluğunun ardından tek hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen milli güreşçi, konuşmasına şöyle devam etti:

 

"Hedefim Dünya Şampiyonu olarak, rakiplere gözdağı vererek olimpiyatlara vize almaktı. Onu başardık, sıra inşallah olimpiyat şampiyonluğu. İnşallah onu da kazanır ve bu işi güzel bir şekilde noktalarız. Şu an tek hayalim olimpiyat şampiyonluğu. 11 ay boyunca onunla yatıp onunla kalkacağım. Sonrası ondan sonra şekillenecek. Ama şampiyon olursam güreşi bırakma ihtimalim yüksek."

 

 

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

Günün Diğer Haberleri

  • İmar Değişikliğinde Değer Kazanç Artışı Kamuya Akt

    İmar planı değişiklikleriyle taşınmazların değer kazanması durumunda ortaya çıkan kazancın yüzde 90’ının kamuya aktarılmasını öngören yönetmeliğin Res

  • MİMARLAR YEŞİL PASAPORT İSTİYOR

    Yasir Karaca, “Örnek projelere imza atan mimarlarımız yeşil pasaportu hak ediyor.” dedi.

  • Mimar Karaca: Konut Fiyatları Baskıyla Düşürülemez

    Ankara Mimarlar ve İnşaatçılar Derneği Başkanı Mimar Yasir Karaca, hükümetin konut fiyatlarını kredi kısıtı ile düşürmeye çalıştığını söyledi.

  • Konutta Vergilerin Artırılması Planına Sektörden S

    Vergi reformu taslağında, konut sahipleri ile konutu yatırım aracı olarak kullananların daha fazla vergi ödemelerine yol açacak düzenlemelerin yer alm

  • Çorumlulara Mamak’ta İskilip Dolması İkramı

    AK Parti Mamak Belediye Meclis Üyesi Adayı Çorumlu İş İnsanı Recep Kütük, Mamak’ta yaşayan Çorumlulara bölgenin meşhur yemeği İskilip Dolması ikram et

  • Mamak’ta Seçimin Kaderini Ne Belirler?

    Mamak'ta seçim sonuçları ne olur?

  • İYİ PARTİ ANKARA’DA NE YAPAR?

    İYİ Parti’nin Çankaya’da AK Parti’den daha fazla oy aldığını biliyor muydunuz? Çankaya ilçesinde AK Parti yüzde 14 oy alırken, İYİ Parti ise yüzde 16.

  • Hamza Can: Teröre de Terörü Besleyenlere de Lanet

    Can; “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışma sonucunda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil ş

  • Mamak’ta Siyaset Kartları Yeniden Karılıyor

    Mamak, Ankara’nın son yıllarda en hızlı büyüyen ve modernleşen ilçesi. Bu sıralar Mamak’ta heyecan dorukta. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler sebebi

  • Hamza Can: Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Olumlu Bir A

    Hamza Can: “Deprem gerçeğiyle hareket ettiğimizde kentlerimizin hızla dönüşmesi gerekiyor. Bu noktada devlet özel sektör işbirliği son derece önemli.”

  • Kapat
  • Enhanced - Icon only
  • Anketler

KATEGORİLER

  • ANKARA HABER
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SOSYAL GÜVENLİK
  • BELEDİYE
  • DİĞER KATEGORİLER

    • KÜLTÜR - SANAT
    • YAŞAM
    • İŞ İLANLARI
    • KADIN
    • DÜNYA
    • MAGAZİN
    • DİĞER
    • RÖPORTAJ

Giriş

Kapat
Kayıt Ol
Şifremi Unuttum