AB'den Ülkemize Geri Gönderilecek Sığınmacılar, Manisa'da Konaklayacak

AB'den ülkemize geri gönderilme statüsünde olan mülteciler ve kaçak göçmenler için Manisa'da 5 bin kişilik kamp kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı.
Bu haber 2016-03-30 21:57:07 eklenmiş ve 512 kez görüntülenmiştir.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, sığınmacıların insani şartlarda konaklatılması ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıylaManisa'da 5 bin kişilik kamp kurulmasına yönelik çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının, Suriye insani yardım operasyonunu yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğünü, Türkiye'ye gelen sığınmacılara yardım elini uzattığını söyledi.

Türkiye ve AB arasında sığınmacı krizi konusunda mutabakata varıldığına işaret edenKınık"Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bu anlamda, AB'den ülkemize geri gönderilme statüsünde olan mülteciler ve kaçak göçmenlerin tespitiyle ilgili Yunanistan'da birtakım faaliyetler yürüttü." diye konuştu.

Kınık"Sığınmacıların ülkemizde insani şartlarda konaklatılması ve ihtiyaçlarının karşılanması anlamında Manisa'da 5 bin kişilik kamp kurulmasına yönelik çalışmaları yürütüyoruz. Kızılay olarak, özellikle bu geçiş dönemindeki geri gönderilecek mültecilere yönelik hizmetlerle ilgili Göç İdaresi ile birlikte çalışıyoruz." dedi.

 

"22 KAMPTA 250 BİN SURİYELİ YAŞIYOR"

Türkiye'de 22 kamp bulunduğunu dile getiren Kınık, şöyle devam etti:

"Bu kamplarda 250 bin Suriyeli yaşıyor. Buradaki insanlara yönelik Kızılay kartlarımız var. Bu kartlarla 310 milyon lira gibi bir maddi destek sağladık. Kamp dışındakilere de bu anlamda desteklerimiz devam ediyor. Son dönemlerde açtığımız toplum merkezlerinde, mülteci kardeşlerimizin uyum problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Ayrıca Suriye içinde desteklediğimiz kamplar da var. Suriye'deki 500-600 bin civarında mağdura destek veriyoruz."

KIZILAY, 150 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Türk Kızılayının 150 ülkede faaliyet gösterdiğini, nerede mazlum varsa ona yardım eli uzattığını vurgulayan Kınık, özellikle SomaliPakistanBangladeşYemen ve Filistin gibi ülkelerde çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Kınık, "Yemen'e insani yardım gemimiz yardım götürdü. İki veya üç haftaya kadarSomali'ye 10 bin tonluk un sevkiyatımız olacak. Özellikle insani yardım ve afet temelli çalışmalarımız yurt dışında devam edecek." ifadelerini kullandı.

"KAN ÜRÜNLERİNDE DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZ BİTECEK"

Kan bağışı çalışmalarına değinen KınıkTürkiye'nin kan sarfiyatının yıllık 2,4 milyon ünite olduğunu anlattı.

Yıl sonu itibarıyla 2,1 milyon ünite kan toplamayı hedeflediklerini belirten Kınık, "Şu an bu üniteleri topluyoruz. Türkiye kendi kan ihtiyacını kendi gideren bir ülke. Bu anlamda da ilk sıradadır. 2017 sonuna kadar Plazma Fraksinasyon Fabrikası kurulumuna öncülük edeceğiz. Bu, kan ürünlerinde dışa bağımlılığımızı tamamen bitirecek. Her yıl ödediğimiz yaklaşık 1 milyar liranın kalmasını sağlayacak." dedi.

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi