“ZİLE’Yİ TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE TUTMALIYIZ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, Tokat’ın Zile ilçesinde kurulan asırlık panayırda esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.
Bu haber 2015-10-12 23:22:06 eklenmiş ve 1321 kez görüntülenmiştir.

MHP'li Başkan, Tokat'ın Osmanlı fermanı ile kurulan panayırındaydı

“ZİLE’Yİ TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE TUTMALIYIZ”

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, Tokat’ın Zile ilçesinde kurulan asırlık panayırda esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Panayırların eskiden şehirler, beldeler açısından son derece önemli etkinlikler olduğunu ifade eden Abdurrahman Başkan, “Günümüzde kurulan ve tarihi derinliği olan nadir Panayırlardan birine sahibiz. Bu durumu avantaja çevirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Tokat’ta seçim çalışmaları kapsamında temaslarına devam eden MHP’li Başkan, memleketi Zile ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Osmanlı fermanıyla kurulan 6 büyük panayırdan biri olan ve Zile Panayırı’nda esnafları ziyaret eden Başkan, yoğun ilgiyle karşılandı. Vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Başkan, esnaf tarafından ikram edilen yöresel lezzetlerin tadına da baktı. Başkan, vatandaşlardan ve esnaftan 1 Kasım seçimleri için destek istedi.

 

ZİLE PANAYIRI ULUSAL BİR ETKİNLİK OLMALI

Zile Panayırının tarihi geçmişinin neredeyse bin yıl olduğunu ifade eden MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, “Bu tarihi mirasa iyi sahip çıkmamız gerekiyor. Zile Panayırının ulusal bir etkinlik havasında geçmesi gerekiyor. Bu Parayır sebebiyle Zileli’lerin, Zile Esnafının yüzünün gülmesi gerekiyor. Tarihe damgasını vuran şehirlerden olan Zile’yi Türkiye’nin gündeminde tutmamız gerekiyor. Bu sayede her gün eriyor, azalan Zile’nin yeniden dirilişini sağlayabiliriz” dedi.

Zile Panayır’ın Osmanlı Fermanıyla kurulduğunu fakat tarihi altyapısının daha geçmişlere dayandığını sözlerine ekleyen Başkan, düşünün ki bir Panayır 941. kez kuruluyor. Belki daha uzun süre kurulmuş olan Panayırlar vardır, ancak halen kurulmaya devam eden başka tarihi Panayır var mıdır, bunu bilemiyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer SİYASET haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi