Boydak Holding'e şok operasyon

Kayseri’de sabah saatlerinde 'paralel yapıya' yönelik düzenlenen operasyonda Boydak Holding yöneticileri gözaltına alındı.
Bu haber 2015-09-16 18:00:37 eklenmiş ve 640 kez görüntülenmiştir.

Kayseri'de "Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında tanınmış iş adamlarına yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Melikşah Üniversitesi'ne arazi tahsisinde başkalarının arazileri değerinin çok altında alınmak istendiği direnenlerin yargı üzerinden tehditler yagdirildığı iddia ediliyor.

Gözaltına alınan isimler arasında Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak da bulunuyor.

11 GÖZALTI KARARI

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, "nitelikli ve örgütlü yağma" suçlamasıyla başlatılan operasyon kapsamında Boydak Holding yöneticileri ve Melikşah Üniversitesi yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 11 iş adamı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Boydak Holding Ceo'su Memduh Boydak

4 KİŞİ ARANIYOR

Polis ekipleri, belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 7 kişiyi gözaltına aldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 4 kişi ise adreslerinde bulunamadı.

Aralarında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak’ın da bulunduğu işadamları bugün saat 07.00’de ev ve işyerlerinden alınarak Kayseri Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Polis ekipleri Talas İlçesi’nde bulunan Melikşah Vakıf Üniversitesine de giderek, buradaki yöneticilerini de gözaltına aldı.

14 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Mobilya, enerji, bankacılık, tekstil gibi 12 sektörde faaliyet gösteren Boydak Holding bünyesinde 41 şirket bulunuyor. Memduh Boydak, 14 bin çalışanı olan holdingin CEO'su olarak görev yapıyor.

ARAZİLER GASP EDİLDİ İDDİASI

Alınan bilgilere göre, üniversiteye ve vakfa yapılan baskının gerekçesiyle ilgili öne sürülen iddialar ise kamulaştırma. Melikşah Üniversitesi, Talas ilçesinde bulunan kampüs alanının hemen yanı başındaki şahıslara ait arazileri kurulduğu günden bu yana anlaşmalı olarak satın alıyor ve üniversite bünyesine katıyor. Bu bölgede henüz kamulaştırılmayan, üniversite arazisine dahil edilmeyen şahıslara ait arazilerle ilgili şikayette bulunulduğu iddia ediliyor. Arazi sahiplerinin, iddiaya göre arazilerinin gasp edildiği yönündeki şikayeti üzerine savcılık tarafından 'yağma ve gasp için örgüt oluşturma' suçundan üniversite yönetimi hakkında soruşturma açtığı da iddialar arasında.

Kayseri'de "Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında bazı iş adamı yöneticilere yönelik operasyon gerçekleştirildi.

FUATAVNİ OPERASYONU YİNE BİLDİ

Önceden haber verdiği operasyonlarla internette fenomen haline gelen Fuatavni, Kayseri'de bu sabah başlatılan operasyonu da bilmiş oldu. Fuatavni yapılan operasyon hakkında, Yarın ki kumpasın merkezi Kayseri. Algı operasyonlarını yurt sathına yaysalar da gündemi değiştiremiyorlar.' tweetini paylaşmıştı.

ETİKETLER : Boydak Holding'e şok operasyon
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi