Bahçeli: ''İttifak İçin Vakit Yok''

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, özellikle MHP ve Ülkücüler üzerine yıkmak için provokatif saldırıları düzenleyenlerin bulunması konusunda İçişleri Bakanı’na çağrıda bulundu.
Bu haber 2015-09-16 17:19:22 eklenmiş ve 610 kez görüntülenmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, özellikle MHP ve Ülkücüler üzerine yıkmak için provokatif saldırıları düzenleyenlerin bulunması konusunda İçişleri Bakanı’na çağrıda bulundu.

MHP Genel Merkezi’nde basın toplantısında konuşan Bahçeli, Osmanlı Ocakları’na ait olduğu ve Ülkü Ocakları’na yıkılmak istendiği iddia edilen provokasyonlara ilişkin bir soruya “Ülkü Ocakları ile ilgili hassasiyetlerimiz devam etmektedir. Ülke Ocaklar şuurlu akıllı disiplinli bir kuruluştur, birçok provokatörler türeyebilir. Her işaret yapılanabilir ama buna önce ülkücüler inanmamaktadır. Ülkücüler inanmadıktan sonra gerisi önemli değildir. Diğer provokatörleri de artık şu İçişleri Bakanı yerine oturdu bir ısınsın da, bu işaretleri yapanlar kimlerdir, Türkiye’nin her tarafı kamera oldu, ne diyorlar ona modesa mı diyorlar? Bu kadar modesa varken 2 tane işareti bulamıyorsa herhalde modesaları sökmek lazımdır.” cevabını verdi. Bahçeli'nin mobeseyi 'modesa' olarak söylemesi dikkat çekti.


1 KASIM OLA HAYROLA


Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledikten sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli’ye ilk olarak 'Son anketlere göre tek parti iktidarı çıkmayacak. 7 Haziran sonraki tutumunuz devam eder mi, koalisyona yönelik tutumunuz ne olacak?' sorusu yöneltildi. Bahçeli, “1 Kasım ola hayrola..” cevabını verdi.


İTTİFAK İÇİN VAKİT YOK


'Seçim öncesi BBP gibi bir partiyle ittifak kurup kurmayacaklarına' yönelik soruya karşılık, “Seçime çok yakın bir süre kaldı. Adaylıklar ayın 17’sinde belirlenip YSK’ya veriliyor. Bu zaman darlığında birşey söyleminin bir anlamı yoktur.” dedi.


İNGİLİZ BÜYÜKELÇİNİN İSMİNİ VERMEDİ


Soru-cevap kısmından önceki açıklamasında “Oslo’da, ismi bizde saklı İngiliz Büyükelçi'nin arabuluculuğunda, PKK’ya eyalet modeli, teröristlerin affı, statü taleplerinin karşılanması, İmralı canisinin özgürlüğü sözü verilirken, Erdoğan’ın ruhunu Kandil ele geçirmişti.” diyen Bahçeli'ye bu büyükelçinin kim olduğu soruldu. Bahçeli, “Onun ismi bizde saklı kalsın dedim.” demekle yetindi.


BASINA ZULÜM TAHAMMÜL EDİLEMEYECEK SINIRA ULAŞMIŞTIR


'Alaton ve Hürriyet’e yönelik soruşturmalar ile Nokta dergisine yönelik baskının' sorulması üzerine Bahçeli, “Bunların hiçbirisini doğru bulmuyoruz. Özellikle basına basın kurularına basın çalışanlarına ve basın sahiplerine karşı bugünkü iktidarın yapmış olduğu zulüm artık milletimizce tahammül dilemeyecek bir sınıra ulaşmıştır. Ama 1 Kasım’dan sonra Türkiye rahatlayacaktır inşallah.” ifadelerini kullandı.


İÇİŞLERİ BAKANI KOLTUĞUNA ISINSA DA PROVOKATÖRLERİ BULSA



'Osmanlı Ocakları’na ait olduğu ve Ülkü Ocakları’na yıkılmak istendiği iddia edilen provokasyonlara' ilişkin bir soruya ise Bahçeli, “Ülkü Ocakları ile ilgili hassasiyetlerimiz devam etmektedir. Ülke Ocakları şuurlu, akıllı, disiplinli bir kuruluştur. Birçok provokatörler türeyebilir. Her işaret yapılanabilir ama buna önce ülkücüler inanmamaktadır. Ülkücüler inanmadıktan sonra gerisi önemli değildir. Diğer provokatörleri de, artık şu İçişleri Bakanı yerine oturdu bir ısınsın da bu işaretleri yapanlar kimlerdir, Türkiye’nin her tarafı kamera oldu, ne diyorlar ona modesa mı diyorlar? Bu kadar modesa varken 2 tane işareti bulamıyorsa herhalde modesaları sökmek lazımdır.” cevabını verdi.


CİZRE'DEN HERKES VAZGEÇSE BİZ VAZGEÇMEYİZ


Cizre konusundaki düşünceleri sorulan Bahçeli, “Cizre, çözüm sürecinin ihmali sonrası iktidarın gafleti ile oluşmuş bir ayaklanmadır. Mutlaka sonuç alınmalıdır, ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Güvenliğe çok büyük görev düşmektedir. Siyasi irade burada ne kadar taviz verirse versin orada istikrar barış huzur mutlaka sağlanmalıdır. Cizre yabancı bir yer değildir. Türkiye’nin çok sevilen ve önemsenen bir ilçesidir. Şırnak ilimiz de aynı şekildedir. Herkes vazgeçse biz vazgeçmeyiz.” değerlendirmesinde bulundu.


SORUŞTURMA AÇILANLARA MHP İKTİDARINDA MADALYA TAKILACAK


'Sezgin Tanrıkulu’nun Cizre’de görev yapan polislere soruşturma açılmasına ilişkin soru önergesi verdiği' hatırlatılan Bahçeli, “O HDP ile paralel hareket eden bir milletvekili kardeşimiz. O onun bileceği iştir. Kime soruşturma açılmışsa MHP iktidarında madalya verilecektir.” diye kaydetti.

'Perşembe günü düzenlenmesi beklenen 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' mitingi hakkındaki düşünceleri' sorulan Bahçeli, “İsteyen istediği şekilde yürüsün. Ona birşey demiyoruz. Onlar bir zamanlar akillerdi. Türkiye’yi çözüm süreci üzerine ikna etmeye çalışıyorlardı. Şimdi gerçeği gördüler. Bu düşüncelerinden vazgeçip terörü lanetlemek için halkı birliğe çağırıyorlar. O güzel birşeydir. Yürüyen yürüsün bakalım nereye kadar gidecekler.” diye ekledi.


TUĞRUL TÜRKEŞ'E CEVAP: GÜNDEMİMİZDE BÖYLE BİR ŞAHIS VE KONU YOKTUR


'Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye’ye destek verecekleri' açıklamasını ise “Onu Erdoğan düşünsün. Putin’le de çok sık görüşüyor zaten.” diye değerlendirdi.

'Cizre’ye giden HDP’li 2 bakanın azledilmesiyle ilgili Kültür Bakanı Yalçın Topçu’nun açıklaması' sorulan Bahçeli, “Giden gitsin ama hükümet eğer hükümetse gereğini de yapsın. Bizi ilgilendiren bir konu değildir. Geçici hükümet zaten geçicidir.” şeklinde konuştu.

'Son olarak seçim hükümetinde görev almasının ardından MHP’nin ihraç kararı aldığı Tuğrul Türkeş’in ihraca itirazı' sorulan Bahçeli, “Çok net ifadeyle kullanıyorum. Gündemimizde böyle bir şahıs ve böyle bir konu yoktur.” ifadelerini kullandı.

 
ETİKETLER : Bahçeli ''İttifak İçin Vakit Yok''
Okumak İsterseniz -Diğer SİYASET haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi