ÇOKTAN, “UZLAŞMAK EN ÖNEMLİ DEMOKRASİ KÜLTÜRÜDÜR”

AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı Temmuz Ayı Danışma Meclisi toplantısı yaklaşık 2000 partilinin katılımı ile gerçekleştirildi. İlçe Danışma toplantısı öncesinde Halil İbrahim Sofrasında partililere iftar yemeği verildi.
Bu haber 2015-07-05 20:40:43 eklenmiş ve 894 kez görüntülenmiştir.

AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı Temmuz Ayı Danışma Meclisi toplantısı yaklaşık 2000 partilinin katılımı ile gerçekleştirildi. İlçe Danışma toplantısı öncesinde Halil İbrahim Sofrasında partililere iftar yemeği verildi. Toplantıya İl Başkan Vekili Edip Balcı, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Zafer Çoktan, AK Parti Ankara Milletvekilleri Lütfiye Selva Çam, Mahmut Sami Mallı, Nevzat Ceylan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Mahalle Başkanları, Ankara Milletvekili aday ve aday adayları, sandık başkanları, müşahitler ve parti mensupları katıldı.

Seçim sonrası ilk danışma meclisi olması ve ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle iftarla, danışma meclisi toplantısını bir arada gerçekleştirdiklerini ifade eden AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Zafer Çoktan, “Keçiören’de yaptığımız çalışmalar karşılığını bulmuştur. Keçiören’de yüzde 47 oy oranına ulaştık. Bu başarıda teşkilatlarımızın özverili çalışmaları önemli rol oynadı. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

TBMM Başkanlığına Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ın seçilmesinin milli iradenin Meclise yansıması açısından büyük önem arz ettiğini sözlerine ekleyen Av. Çoktan, “Şimdi hükümet kurma çalışmalarına sıra gelmiştir. Halkımız sandıkta yaptığı tercih ile koalisyon hükümetini işaret etmiştir. Halkımızın tercihine herkesin saygı göstermesi gerekmektedir. AK Parti’nin karşısında bir bloktan bahsederek, partimize verilen yüzde 41 oya yok sayma girişimleri demokratik bir tavır değildir. Kırmızı çizgiler çizerek bu ülkeyi hükümetsiz bırakan siyasi partilere halkımız sandıkta gereken cevabı verecektir” ifadelerini kullandı.

AK Parti olarak tekrar seçime de hazırlıklı olduklarını anlatan AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Çoktan, “Ülkemiz maalesef son zamanlarda hak etmediği bir gerginliğin içerisine girdi. Böyle bir ortamda tüm siyasi partilerin ülkemizin ve insanlarımızın geleceği üzerinde uzlaşmaları toplumsal huzura, barışa katkı sağlayacaktır. Siyasi partilerin özellikle kişi hak ve hürriyetler konusunda uzlaşması çok önemli bir husustur. Uzlaşma kültürü demokrasinin olmazsa olmazıdır” şeklinde konuştu.

Ramazan ayının hoşgörü ve sabır ayı olduğunu sözlerine ekleyen AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Zafer Çoktan, “Bu ayda uzlaşmak, barışmak, saygı göstermek her zamankinden daha fazla anlam ifade ediyor. Sorun uzlaşma kültürümüzün olmayışı değil, aksine bu kültürden uzaklaştırılmamızdır. Anadolu topraklarında farklı medeniyetler kendisine yer buldu. Bu medeniyetler yüzyıllarca bir arada sorunsuz yaşadı. Osmanlı fetihler gerçekleştirdi, üç kıtaya yayıldı. Birbirinden tamamen farklı olan kültürleri bir arada barındırdı. Toplumları, insanları uzlaştırdı. Adaleti hâkim kıldı. Biz böyle bir kültürün devamıyız” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

AK Parti Keçiören İlçe Danışma Meclisi toplantısında, Ankara Milletvekilleri Lütfiye Selva Çam, Mahmut Sami Mallı, Nevzat Ceylan ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da birer selamlama konuşması yaptı.

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi