“Güçlü Türkiye, İstikrarlı Türkiye İstemiyorlar”

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Zafer Çoktan, “Güçlü ve istikrarlı Türkiye istemeyen küresel güçlerin kaos planlarının işlediğini görüyoruz. Fakat biz bu planları şimdiye kadar boşa çıkardık, şimdiden sonra da boşa çıkaracağız. Teşkilat olarak halkımıza yönelik çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir” dedi.
Bu haber 2015-07-01 18:43:05 eklenmiş ve 1071 kez görüntülenmiştir.

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Zafer Çoktan:

 “Güçlü Türkiye, İstikrarlı Türkiye İstemiyorlar”

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Zafer Çoktan, Keçiören ilçe teşkilatı olarak her zaman seçim olabilir düşüncesi ile hareket ettiklerini belirterek, “Güçlü ve istikrarlı Türkiye istemeyen küresel güçlerin kaos planlarının işlediğini görüyoruz. Fakat biz bu planları şimdiye kadar boşa çıkardık, şimdiden sonra da boşa çıkaracağız. Teşkilat olarak halkımıza yönelik çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir” dedi.

 

Ramazan ayı sebebiyle vatandaşlarla her gün iftar ve sahur programları gerçekleştirdiklerini anlatan AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Zafer Çoktan, etkinliklerde katılımcılara seçim sonrası yaşanan süreçle ilgili olarak bilgiler aktardı. Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini ve sözü geçen bir ülke haline gelmesini istemeyen küresel güçlerin bulunduğunu ifade eden Başkan Zafer Çoktan, “Türkiye’de yaşanan olaylar daha çok küresel güçler tarafından konuşulmaya, tartışılmaya ve yazılmaya devam ediyor. Bu konuşma ve tartışma Türkiye’yi düze çıkarma, bir müttefike yardımcı olma gayretleri değil, büyüyen, gelişen, sözü geçen bir ülkeyi dize getirme operasyonundan başka bir şey değildir.  Batı kaynaklı Türkiye aleyhtarı propaganda ve yanlı enformasyonların sebebi açık ve nettir. İnsansız hava aracını, tankını, uydusunu, akıllı bombalarını üretme kapasitesini yakalamış bir Türkiye, en çok dünya pazarını ele geçirmiş batılı ülkelerin çıkarlarına dokunmaktadır. Devletimizin küresel bir güç olmaya doğru gidişi, kendi iç dinamiklerinde sorunlarını çözme kabiliyeti Batılıları endişelendirmiştir” şeklinde konuştu. Av. Çoktan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“KÜRESEL KİTLE KÜLTÜRÜNÜN YÖNÜ DEĞİŞMEYE BAŞLADI”

“Türkiye’nin büyümesi batılı güçlerin yıllardır sürdürdüğü küresel kitle kültürü egemenliğini kaybetme tedirginliğini de beraberinde getirmiştir. Küresel kitle kültürü Batı merkezlidir ve kendine özgü dinamikleri vardır. Medeniyetler çatışması tezini işleyen Samuel Phillips Huntington, “Türkiye “yalnız” ülkeler kategorisinde olan bir ülkedir, yani herhangi bir büyük kültüre ait değildir” demişti. Fakat bu tezin üzerinde çeyrek asır bile geçmeden Türkiye’nin geldiği nokta Küresel Güçleri tedirgin etmeye yetmiştir. Şu anda yapılmak istenilen de Türkiye’yi yalnızlaştırma operasyonudur.”

“PAZARIN PAYLAŞIMI İSTENİLMİYOR”

Küreselleşmenin özünün, Batı’nın altyapısı sayılan liberalizmin ve üstyapısı olarak belirlenen rasyonalizm, demokrasi, insan haklarının tüm dünyaya yayılması olduğunu, fakat küresel güçlerin bunu sadece kendi lehlerinde kullandıklarını kaydeden AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Çoktan, “Burada olay kimi büyük ülkelerin planlı-programlı bir genişleme stratejisiyle birlikte, sermayenin temel amacı olan kârın azami hadde çıkarılmasının itici gücünden kaynaklanmaktadır. Bu da, doğal olarak, pazarın büyütülmesiyle olacaktır. Pazarın genişlemesi yerine, mevcut pazarların Türkiye tarafından ele geçirilmesi batı açısından ciddi bir sorun olarak görülmektedir. Türkiye’nin güçlenmesi dünyadaki dengeleri değiştirmeye yetti. Aslında yaşadığımız olayların temelinde bu gerçekler yatmaktadır” ifadelerini kullandı. Zafer Çoktan açıklamasını şöyle tamamladı:

“AVRUPA KITASI DÜNYA ÜZERİNDE DENETÇİLİK YAPMAK İSTİYOR”

“Şunu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Avrupa kıtası aslında tarihteki bazı olayları kapatmak için, dış dünyanın üzerinde ısrarla bir denetçilik görevi üstlenmiştir. Bu denetçilik görevini de bırakmak istememektedir. Batılılar bu sürecin dışındaki hiçbir gelişmeyi kabullenmek istememektedirler. Gezi Parkı eylemlerinde de bu gerçeği yaşadık. Suriye ve Irak’taki gelişmelerde de bunu görüyoruz. Böyle bir ortamda Türkiye’nin en önemli şansı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’dur. Korkuları yönetebilen, hedefler koyan, konulan hedeflere ulaşma azmi olan, devletini ve teşkilatını ayakta tutan, kendisinden çok ülkesini ve halkını düşünen bir lider olan Recep Tayyip Erdoğan, milletimizin moral değerlerini de hep ayakta tutmuştur. Başbakanımız da, Türkiye’nin gelecek yüzyılının planlanmasında 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini belirlemiştir. Bu hedefleri gerçekleştirmememiz için önümüze engeller konulacaktır, bunun da bilincindeyiz. Büyük ve güçlü Türkiye’yi görmek istemeyenler olacaktır. Burada en önemli husus halkımızın bu oyunları iyi analiz etmesi ve yasadışı örgütlerin tezgâhı konusunda çok dikkatli olmasıdır.”

01.07.2015

ETİKETLER : Zafer Çoktan
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi