Destici Keçiören'de, Kamalak Çankaya'da Oy Kullandı

Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı ve Saadet Partisi Ankara milletvekili adayı Mustafa Destici, eşi ile birlikte milletvekili seçimlerinde oy kullanmak için Keçiören ilçesinde bulunan Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi'ne geldi. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise, eşi Zübe
Bu haber 2015-06-08 01:03:46 eklenmiş ve 1081 kez görüntülenmiştir.

Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı ve Saadet Partisi Ankara milletvekili adayı Mustafa Destici, eşi ile birlikte milletvekili seçimlerinde oy kullanmak için Keçiören ilçesinde bulunan Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi'ne geldi. 3215 numaralı sandık başında beklediği sırada sandık başkanı ve müşahitlerle sohbet eden Destici, daha sonra oy kabinine geçerek oy pusulasına mührü bastı. Destici ve eşi oylarını beraberce sandığa attı.

Oy kullanma sonrasında dışarıda açıklamalarda bulunan Destici, seçimin ülkeye, millete, tüm İslam alemine, siyasi partilere, adaylara hayırlı olmasını diledi. Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır’da yaşanan olayla ilgili olarak söylediği 'bu olay seçime gölge düşürdü' açıklamasını hatırlatan Destici, "Bence en büyük gölgeyi Sayın Cumhurbaşkanı'nın tavrı düşürdü. Sayın Cumhurbaşkanı bir siyasi partinin başkanı gibi meydanlara indi. Ve iktidar partisi lehine açıktan oy istedi. Son güne kadar. Merak ediyorum bundan sonra seçim bitti bu halkla buluşma, gazoz kapağı açacağı toplantılara devam edecek mi? Ya da işte kalem açma toplantılarına devam edecek mi? Bunları bekliyoruz.” diye konuştu.


SAYIN CUMHURBAŞKANI'NIN 'KARAFATMA' BENZETMESİ İNANANLARI ÜZDÜ

Birkaç gün önce Cumhurbaşkanı tarafından yapılan 'ofiste karafatmalar bulduk' açıklamasına da değinen Destici, ”Yani bizim litaratürümüze ters bir şey. Fatıma ismi bizim için çok önemlidir. Sevgili Resullulahımızın kızıdır Fatıma annemiz. Dolayısıyla o benzetmeyi Sayın Cumhurbaşkanı'mızın yapması da gerçekten bizi inananları ziyadesi ile üzdü diye düşünüyorum.” dedi.


MİTİNGLERİMİZE PANKART ALMAYAN POLİS, ORADAKİ MİTİNGE BOMBALARIN GİRMESİNE NASIL MÜSAADE ETTİ

HDP’nin Diyarbakır'da yaptığı miting sırasında yaşanan patlamayla ilgili de konuşan Destici, şunları kaydetti: "Ülkemizin bu seçim sürecinde yaşadığı hadiselere bakarsanız müthiş bir gerilim ve kamplaşma yaşandı. Hayatını kaybeden insanlar oldu. Yaralananlar oldu. Araya nifaklar girdi fitne girdi. En son Diyarbakır’daki hadiseye bakıyoruz. Bizim mitinglerimize pankart almayan polis, oradaki mitinge bombaların girmesine nasıl müsaade etti. Bizim mitingimizde pankartların üstündeki yazıdan dolayı pankartları topluyorlar. Bizim mitingimize pankart sokamıyorsak, oradaki mitingde bombalar nasıl girdi. Bunu anlamak mümkün değil.”

KAMALAK: "ÜLKE İYİ YÖNETİLMİYOR"

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, eşi Zübeyde Kamalak ile oy kullanmak için Turhan Dökmeci İlkokulu’na geldi. 2006 nolu sandıkta oy kullanan Kamalak çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kamalak, seçimin, Türkiye’de adil bir sistemin kurulması, tüm gençlere iş sağlayacak bir istihdamın gelmesi için hayırlara vesile olmasını dilediğini söyledi. Kamalak, “Ülkenin iyi yönetilmediğini düşünüyorum. Eğer bir gecede birilerinin işaretiyle 50 civarında gencimiz hayatını kaybediyorsa orada barış, kardeşlik, dirlik düzen yok demektir. Daha vahimi devlet yok demektir.” ifadelerini kullandı.

'İktidar sahipleri özellikle ana muhalefet partisini ve diğer partileri suçlarken Sivas’ın doğusuna gidebiliyor musunuz bak biz gidiyoruz derken benim ciğerim parçalanıyor’ diyen Kamalak, şöyle devam etti: ”Çünkü ülkenin asayişinden, güvenliğinden sorumlu olan hükümettir. Ana muhalefet partisi veya herhangi partinin genel başkanı, bir tarafa bir vatandaş ülkenin her tarafını rahatlıkla gezemiyorsa orada hükümet yok demektir. Öbür taraftan ülkede genel anlamda adaletin de olmadığını düşünüyorum. Siyasi bakımdan düşünün, yüzde 10 seçim barajı herhalde demokrasiyle bağdaşmaz. Bu milletin alın terinden, bütçesinden 3 parti 530 milyon lira civarında hazine yardımı aldı. İktidar partisi 300 milyon alırken biz bir kuruş dahi almadık. Ama seçime eşit şartlar altında giriyoruz güya.”

 
ETİKETLER : Destici Keçiören'de Kamalak Çankaya'da Oy Kullandı
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi