Ankara'ya Sağlık Turizmi Yatırımı

Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nden bir yatırım grubunun Ankara’da gerçekleştireceği sağlık turizmi yatırımına ilişkin, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ın himayelerinde düzenlenen protokol imza töreni Ankara Valiliği toplantı salonunda gerçekleşti.
Bu haber 2015-06-05 03:47:01 eklenmiş ve 731 kez görüntülenmiştir.

Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nden bir yatırım grubunun Ankara’da gerçekleştireceği sağlık turizmi yatırımına ilişkin, Ankara Valisi  Mehmet Kılıçlar’ın himayelerinde düzenlenen protokol imza töreni Ankara Valiliği toplantı salonunda gerçekleşti.

Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından yaklaşık 2 yıldır yürütülen yatırım tanıtım çalışmaları neticesinde planlanan yatırım, Ankara’ya 50 milyon dolarlık sağlık turizmi yatırımını içeriyor.

Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin Başkenti olan Urumçi bölgesinden bir yatırım grubu, Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından verilen uzun soluklu yatırım danışmanlığı ve tanıtım çalışmaları sonucunda Ankara’da yatırım kararı aldığını sözlerine ekleyen Vali Kılıçlar;

“Ankara ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacak olan bu yatırımın ilk ayağı olacak Ankara Urumçi Tarım A.Ş. ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında imzalanan bu protokolle Uygur ve Çin Tababeti hizmetleri veren “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi” nin Kızılcahamam’da kurulacak olmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Üniversitemizin ve Kalkınma Ajansımızın da desteğiyle Ülkemizin Başkenti Ankara’da böyle yararlı bir projenin hayat bulmasından dolayı son derece memnunuz. Bu yatırımın Başkentimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İbrahim Erkan, söz konusu yatırım ile ilgili olarak katılımcılara bir sunum yaparak katılımcılara bilgi verdi.

Kızılcahamam’da termal sağlık turizminin Uygur ve Çin tababetini içeren tamamlayıcı tıp uygulamaları ile birleştiği bu yatırımda, termal tesisin içinde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tamamlayıcı Tıp Merkezi bir uygulama kliniği açacak ve geleneksel ve tamamlayıcı tedavi hizmetleri verecek.

Türkiye, Ortadoğu, Türkî Cumhuriyetler ve Arap bölgesinden önemli sayıda sağlık turistinin geleneksel yöntemlerle tedavi olmaya gelmesi ve Kızılcahamam’ın termal sularında şifa bulması hedefleniyor.

Kızılcahamam Belediyesi ile turizm alanında, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile tamamlayıcı tıp alanında, Ankara Üniversitesi ile de organik tarım alanında çeşitli anlaşmalar yapılmış ve karşılıklı sorumlulukların belirtildiği protokoller hazırlanmıştır. Bu kapsamda Kızılcahamam’da 25 dekar büyüklüğündeki alana 50 milyon dolar bütçe ile Uygur ve Çin Tababeti Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırma Merkezi’ni de içeren termal sağlık tesisi kurulması ve Ayaş ile Haymana’da Ankara Üniversitesi’nin 250 dekar büyüklüğündeki arazileri kullanılarak tarımsal ar-ge faaliyetlerinin yapılması yatırımlarına başlanmıştır.

Urumçi menşeli şirket temsilcilerinin, organik tarım, hayvancılık, yenilenebilir enerji, geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanlarında ülkemizdeki yatırımlarına devam edecektir. Bu yatırımların planlama ve yatırım tanıtım ve takip çalışmaları yine Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmektedir.

Yatırımlar hakkında yapılan açıklamaların ardından taraflar arasında protokol imzalandı.

İmza protokolünün gerçekleştirildiği toplantıya, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme Ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara Urumçi Tarım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Latip Ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Geleneksel Ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Zafer Kalaycı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Akkuş, Tamamlayıcı Tıp Merkezi Müdürü Doç. Dr. Salih Mollahaliloğlu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Özen Özensoy Güler, Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İbrahim Erkan, İş Geliştirme Ve Strateji Birim Başkanı Muhammed Ali Oflaz, Yatırım Destek Ofisi Uzmanları Alper Demir, Şeref Furkan Ceylan, Miray Hanım Yıldırım katıldı. 

 
ETİKETLER : Ankara'ya Sağlık Turizmi Yatırımı
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi