Dünyanın Etrafında 51 Tur Attılar

Daha temiz bir çevre, daha az karbondioksit salınımı ve daha sağlıklı kentler yaratabilmek için bisikletin bir ulaşım aracı olarak toplum nezdinde yeniden kabulünü sağlamayı hedefleyen Avrupa Bisiklet Meydan Okuması 2015 (European Cycling Challenge -EEC 15) 31 Mayıs’ta sona erdi.
Bu haber 2015-06-05 03:46:45 eklenmiş ve 688 kez görüntülenmiştir.

Daha temiz bir çevre, daha az karbondioksit salınımı ve daha sağlıklı kentler yaratabilmek için bisikletin bir ulaşım aracı olarak toplum nezdinde yeniden kabulünü sağlamayı hedefleyen Avrupa Bisiklet Meydan Okuması 2015 (European Cycling Challenge -EEC 15) 31 Mayıs’ta sona erdi.

Bu yıl 4.sü düzenlenen ve 15 Avrupa ülkesinden 39 kentin katıldığı Meydan Okuma’da Türkiye’yi temsil eden tek takım olan Çankaya, sıralamada 20. oldu. 440 bisikletliden oluşan Çankaya takımı, Meydan Okuma’ya katıldıkları ilk sene, pek çok Avrupa kentini geride bırakmayı başarırken dünyanın çevresinde neredeyse bir tur atmış oldular.


BU DAHA BAŞLANGIÇ MÜCADELEYE DEVAM


Attığı çevreci adımları çeşitli ulusal ve uluslararası projelerle destekleyen ve ağırlıklı olarak spor - eğlence amaçlı kullanılan bisikleti şehir içi ulaşımda yeniden gündeme getirmek için EEC 15’e katılımda aktif görev alan Çankaya Belediyesi, Meydan Okuma’nın Çankaya ayağında elde edilen verileri, bisiklet dostu bir kent oluşturmak için kullanacak.

Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen’in 22 Nisan Yeryüzü Günü’nde imzaladığı ve Çankaya’nın karbon salınımını 2020 yılına kadar yüzde 25 oranında düşürmeyi taahhüt eden Avrupa Başkanlar Sözleşmesi’yle birlikte okunduğunda Çankaya için ilk adım olan EEC15, gelecek yıllardaki mücadelenin de habercisi oldu.


LEHLER AÇIK ARA ŞAMPİYON


39 Avrupa kentinin birbirine meydan okuduğu EEC15’in galibi Polonya kentleri oldu. 451 bin 533 km ile Gdansk; 334 bin 462 km ile Breslau; 193 bin 556 km ile Varşova ilk üç sırayı alırken Polonya ülke olarak EEC’in en başarılı takımı oldu. “Kentin coğrafi sınırları içerisinde alınan toplam yol” olarak tarif edilen “Ana Liderlik” tablosunda Çankaya Belediyesi, 11 bin 141 km ile 24. sıraya yerleşti. Çankaya takımının, Ankara sınırları içinde kat ettiği toplam 33 bin 823 km yol göz önüne alındığında Çankaya takımı üyelerinin bisikleti şehir içi ulaşımda aktif olarak kullandığı ortaya çıkmış oldu.

Çankayalı bisikletçiler bu performanslarıyla hem gelecek meydan okumalar için umut verdiler hem de atmosfere 6 bin 944 kg daha az karbonmonoksit salınmasını sağladılar. 

 
ETİKETLER : Dünyanın Etrafında 51 Tur Attılar
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi