Başkent'ten Arıcılığa Destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Kırsal Kalkınma” çalışmalarına devam ediyor. Meyve fidanı ve yem bitkisi tohumu dağıtımının ardından Başkent’te arıcılığı teşvik etmek için sipariş edilen 10 bin arı kovanının 2 bin adedinin dağıtımı yapıldı.
Bu haber 2015-06-05 03:46:15 eklenmiş ve 747 kez görüntülenmiştir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Kırsal Kalkınma” çalışmalarına devam ediyor. Meyve fidanı ve yem bitkisi tohumu dağıtımının ardından Başkent’te arıcılığı teşvik etmek için sipariş edilen 10 bin arı kovanının 2 bin adedinin dağıtımı yapıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ilçe ziyaretlerinde “Ankara’yı arıcılığın da merkezi haline getireceğiz” sözüyle başlatılan çalışmalar, Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Daire Başkanlığı tarafından yürütülüyor. İlk olarak 2 bin arı kovanının çiftçilere dağıtımını yapan Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Daire Başkanı Özgür Güven, “ Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talimatlarıyla başladığımız çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ankara’nın tarım ve hayvancılığın da başkenti olması için yürüttüğümüz çalışmalarımıza her geçen gün yenilerini eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. 10 bin arı kovanı siparişi vermiştik. Parti parti gelen bu kovanları çiftçilerimize dağıttık” dedi


-HİÇBİR ÜCRET TALEP EDİLMİYOR


Arıcılığı teşvik etmek amaçlı başlatılan çalışmada hiçbir ücret talep edilmeden kovanların çiftçilere hibe edildiğini belirten Özgür Güven, “Çiftçilerimize kovan dağıtımı yaparken hiçbir katkı payı ve buna benzer ücret talep etmiyoruz. Bizim amacımız Ankara’da arıcılığı bir marka haline getirmek. Gelecek seneden itibaren de yine çiftçilerimizden oğul arıları satın alacağız. Böylelikle çiftçilerimiz de bu alış verişten karlı olacak” diye konuştu. İlk olarak Çamlıdere, Kazan, Nallıhan, Ayaş, Güdül, Sincan, Beypazarı, Kızılcahamam’da dağıtımı gerçekleştirilen arı kovanları, gelecek zamanlarda diğer ilçelerde çiftçilere verilecek. 

 
ETİKETLER : Başkent'ten Arıcılığa Destek
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi