Kasımpaşa - Beşiktaş Maçının Tüm Detayları

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 27. hafta maçında Beşiktaş, konuk olduğu Kasımpaşa'yı 5-1 mağlup ederek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.
Bu haber 2015-04-19 12:04:10 eklenmiş ve 797 kez görüntülenmiştir.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 27. hafta maçında Beşiktaş, konuk olduğu Kasımpaşa'yı 5-1 mağlup ederek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Kasımpaşa'da iki oyuncu kırmızı kart gördü ve ev sahibi ekip mücadeleyi 9 kişiyle tamamladı.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan ve hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'nun düdük çaldığı maçta Beşiktaş'a farklı galibiyeti ve 3 puanın getiren golleri 3. dakikada Mustafa Pektemek, 38. dakikada Demba Ba, 50. dakikada Ramon Motta, 75. dakikada Olcay Şahan ve 86. dakikada da Josa Sosa kaydetti.

Ev sahibi Kasımpaşa'nın tek golünü ise 41. dakikada Tunay Torun atarken, Kasımapaşa'da 53. dakikada Barış Başdaş ile 77. dakikada da Adem Büyük direkt kırmızı kart görerek oyun alanından atıldı. Kasımpaşa mücadeleyi 9 kişi tamamladı.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 58 yaparken gol averajı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Kasımpaşa ise 29 puanda kalırken maç fazlasıyla da 13. sıradaki yerini korudu.

Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan


Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Adil Sinem, Asım Yusuf Öz


Kasımpaşa: Andreas Isaksson, İlhan Eker, Veysel Sarı (Dk. 86 Erhan Kartal), Barış Başdaş, Sancak Kaplan (Dk. 84 Ferhat Kiraz), Ryan Donk, Oscar Scarione, Andre Castro, Ryan Babel, Tunay Torun (Dk. 72 Malki), Adem Büyük


Beşiktaş: Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Ersan Gülüm, Tomas Sivok, Ramon Motta, Atiba Hutchinson (Dk. 86 Necip Uysal), Jose Sosa, Tolgay Arslan (Dk. 84 Oğuzhan Özyakup), Olcay Şahan, Mustafa Pektemek, Demba Ba (Dk. 76 Kerim Frei)


Goller: Dk. 3 Mustafa Pektemek, Dk. 38 Demba Ba, Dk. 50 Ramon Motta, Dk. 75 Olcay Şahan, Dk. 86 Jose Sosa (Beşiktaş), Dk. 41 Tunay Torun (Kasımapaşa)


Kırmızı kartlar: Dk. 53 Barış Başdaş, Dk. 78 Adem Büyük (Kasımpaşa)


Sarı kart: Dk. 38 İlhan Eker (Kasımpaşa)

İLK YARI

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 27. hafta karşılaşmasında Kasımpaşa - Beşiktaş mücadelesinin ilk yarısını Mustafa Pektemek ve Demba Ba'nın golleriyle Beşiktaş 2 – 1 önde kapattı.

3. dakikada Beşiktaş Mustafa Pektemek ile golü buldu. Bu dakikada Sivok’un kafayla ceza sahası içine indirdiği topu iyi takip eden Mustafa Pektemek kafayla takımını öne geçiren golü attı: 0 – 1.

19. dakikada gelişen Kasımpaşa atağında Adem Büyük topla ceza sahası içine girmek istedi ve yerde kaldı. Kasımpaşalı oyuncuların itirazına rağmen hakem Mustafa Kamil Abitoğlu bu pozisyonda devam kararı verdi.

35. dakikada Kasımpaşa net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Bu dakikada sol taraftan Sancak’ın ceza sahası içine yaptığı ortada Babel müsait pozisyonda vurdu. Kaleci Günay son anda topu çıkardı.

38. dakikada Mustafa Pektemek’in pasıyla topla buluşan Demba Ba kaleci Isaksson’u çalımladı ve topu boş kaleye gönderdi: 0 – 2.

41. dakikada Kasımpaşa farkı bire indiren golü buldu. Bu dakikada Tunay Torun’un ceza sahası dışından sol çaprazdan kullandığı serbest atışta top direkt kaleye gitti ve meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu: 1 – 2.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş’ın 2 – 1 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI


50. dakikada Beşiktaş farkı tekrar 2’ye çıkardı. Ceza sahası önünde topla buluşan Ramon Motta bir anda bekletmeden şut çekti. Top savunmaya da çarparak ağlarla buluştu: 1 – 3.

75. dakikada Beşiktaş 4. golü buldu ve farkı 3’e çıkardı. Bu dakikaya kadar ortada geçen oyunda siyah beyazlılarda Mustafa Pektemek sağ kanatta buluştuğu topu güzel bir aşırtma pasla Olcay Şahan’la buluşturdu. Olcay’ın bekletmeden sağ çaprazdan şutu ağlara gitti: 1 – 4.

81. dakikada gelişen Kasımpaşa atağında ceza sahası dışından topla buluşan ve sert bir vuruş gerçekleştiren Babel ‘in şutu direkten oyun alanına geri döndü.

86. dakikada Oğuzhan Özyakup’un derinlemesine attığı pasta topla buluşan Sosa’nın ceza sahası ortasından plase vuruşunda top kaleci Isaksson’un solundan ağlarla buluştu: 1 – 5.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele Beşiktaş’ın 5 – 1 üstünlüğü ile sona erdi.

BİLİC: "ŞANSLAR EŞİT"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, önemli bir galibiyet aldıklarını ve şampiyonluk yolunda şanslarının rakipleriyle eşit olduğunu söyledi.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 27. hafta karşılaşmasında Kasımpaşa’yı 5 - 1’lik skorla mağlup eden Beşiktaş’ta teknik direktör Slaven Bilic, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Hırvat teknik adam, farklı şekilde galip geldikleri için mutlu olduğunu söyleyerek şunları söyledi:

“İyi bir maç kazandık. Zemin iyiydi. Motta’nın golü maçın kırılma anıydı. Çok önemli bir 3 puan aldık. 5 gol bulmamızdan da oldukça memnunum. İstediğimizi aldık. Kazanacağımızı biliyordum. Şampiyonluk için şanslar da eşit. Oldukça zor maçlar var. Alınacak çok puan var. Umarım Galatasaray puan kaybedecek. Önder Özen’e başarılar diliyorum. Kendisi çok değerli bir futbol adamı."

Öte yandan şu an itibari ile kendilerine ait bir stadın olmamasının iyi bir durum olmadığını belirten Slaven Bilic, “Evimizin olmaması iyi bir durum değil. Deplasman maçlarında performansımız gerçekten yüksek. Eğer bir evimiz olsaydı belki de 3 – 5 puan önde olabilirdik.” diye konuştu.

DEMBA BA: "SON 7 HAFTA BİZİ SAVAŞ BEKLİYOR"

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Demba Ba, son yedi hafta kendilerini büyük bir savaş beklediğini söyledi.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 27. haftasında Kasımpaşa'yı 5-1 yendikleri karşılaşma sonrası siyah beyazlı futbolcu Demba Ba, açıklamalarda bulundu. İyi bir maç olduğunu belirten yıldız futbolcu, "Takımımın ortaya koyduğu futboldan memnunum. Yedi maçımız var. Yedi maçımızı da böyle bitirmek istiyoruz." dedi.

Uzun bir süre sonra gol atması ile ilgili ise "Allaha şükürler olsun." diyen Demba Ba, şampiyonluk kazanmanın kolay olmadığını kaydetti.

Son yedi haftada da kendilerini büyük bir savaş'ın beklediğini ifade eden başarılı futbolcu, "Takım olarak biz bu savaşa hazırız. İnşallah ligi en şekilde bitirmek istiyoruz." diye konuştu.

GÜVENÇ: "SON MAÇA KADAR SAVAŞACAĞIZ"

Beşiktaş’ın genç file bekçisi Günay Güvenç, hedeflerinin belli olduğunu ve bunun için lig sonuna kadar savaşacaklarını söyledi.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 27. hafta karşılaşmasında Kasımpaşa’yı 5 - 1’lik skorla mağlup eden Beşiktaş’ta sahaya ilk 11’de çıkan genç kaleci Günay Güvenç, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Günay, “Farklı bir galibiyet aldık. İlk dakikalarda bulduğumuz gol bizi rahatlattı. Güzel bir galibiyet oldu. Bugün hazırdım. Hep kendimi hazır tutmaya çalıştım. Hocamızın güvenini kazanmaya çalıştım. Bu bir takım oyunu, buna katkıda bulunduğum için mutluyum. Mersin’de bir karar verdim ve buraya döndüm. Burada da hocayla konuştum. Lazımsam kalabilirim ya da kiralık gidebilirim dedim. Kaldım ve hayırlısı oldu. Artık burada lig sonuna kadar savaşacağız. Hedefimiz belli.” diye konuştu.

SOSA: "MORAL OLDU"

Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Jose Sosa, ligde son yedi maça girerken gelen galibiyetin moral olduğunu söyledi.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 27. haftasında Kasımpaşa'yı deplasmanda 5-1 yendikleri karşılaşma sonrası siyah beyazlı futbolcu Sosa, açıklamalarda bulundu. Kendileri açısından güzel bir gece olduğunu kaydeden Sosa, "Son yedi maça girerken iyi bir moral oldu. Bizim için moral kazanmak önemliydi." diye konuştu.

Şampiyonluk yarışıyla ilgili ise Jose Sosa, "Ligin başından beri son haftaya kadar mücadele edeceğimizi gösterdik. O şekilde oynadık. Şu anda da devam ediyor. Özellikle ligin ikinci yarısında çok değişken pozisyonlar oldu. Birinci, ikinci ya da üçüncü tamamladığımız haftalar oldu. Bugün bir kez daha gösterdik, biz ligin sonuna kadar bu yarışta varız." şeklinde konuştu.

ÖNDER ÖZEN: "TÜM OLUMSUZLUKLARI YAŞADIK"

Kasımpaşa Teknik Direktörü Önder Özen, maçın içerisinde kırmızı kartların yanı sıra, oyun anlamında da yaşanabilecek tüm olumsuzlkları yaşadıklarını söyledi.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 27. hafta karşılaşmasında Beşiktaş' a karşı 5 - 1’lik skorla mağlup olan Kasımpaşa’da Teknik Direktör Önder Özen, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Özen, "Ligin en güçlü ekiplerinden bir tanesine karşı oynadık. Takımımı daha 3 kere gördüm ve ilk defa takımın başında sahaya çıktım. Golü erken yedik. Devre arasına kadar az pozisyon verdik. Tabelaya baktığımızda Kasımpaşa’yı memnun edecek bir sonuç olmadı. Yaşanabilecek bütün olumsuzlukları yaşadık. Bundan sonra daha iyi futbol oynayan bir takım olmak için çalışacağız. Duygu anlamında Beşiktaş olması sebebiyle de farklı bir şey hissetmedim." diye konuştu

 
ETİKETLER : Kasımpaşa Beşiktaş Maçının Tüm Detayları
Okumak İsterseniz -Diğer SPOR haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi