Yenimahalle'den Diyabetli Hastalara Destek

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye Diyabet Vakfı Ankara Şubesi ve Diyabetle Yaşam Derneği yöneticilerini makamında ağırladı.
Bu haber 2015-04-02 13:27:19 eklenmiş ve 654 kez görüntülenmiştir.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye Diyabet Vakfı Ankara Şubesi ve Diyabetle Yaşam Derneği yöneticilerini makamında ağırladı.

Türkiye Diyabet Vakfı Genel Sekreteri Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Yetkin’in önderliğinde Yaşar’dan düzenleyecekleri 2 bin kişilik Diyabet Şöleni için destek isteyen konuklar, Yaşar’dan destek sözü aldı.


GENÇ DİYABETLİ SAYISI 22 BİNİ BULDU


Son zamanlarda artan diyabet hastalığına değinen Yetkin, Türkiye’deki diyabet gerçeğini rakamları ile ele alarak, "Türkiye’de diyabet hastası oranı 2010 yılına kadar yüzde 13,7 iken şu anda yüzde 20 civarındadır ve genç diyabet hastalarının sayısı yaklaşık 22 bini bulmuştur. Bu artış bilim insanları olarak bizleri tedirgin etmektedir. Bu nedenle halk bilinçlendirilmeli ve hastalığın başlangıcından itibaren tedaviye başlanmalıdır. Bu hastalık ilgilenildiğinde kolayca atlatılabilir bir hastalıkken, ilgilenilmediğinde organların kaybına neden olabilmektedir." dedi.


'ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ'


Şölen için her türlü imkanın sağlanacağını söyleyen Yaşar, gerekli talimatları vererek organizasyona destek verdi. Yaşar’a teşekkürlerini sunarak, Türkiye’nin en büyük diyabet etkinliğini düzenleyeceklerini söyleyen konuklar, her yaş grubundan diyabet hastalarının katılacağı şölende, diyabet hakkında bilgi verileceğini ve iyileşmede yol kat eden hastalara hediye armağan edileceğini belirtti. Şölenin 24 Mayıs’ta gerçekleşeceğini belirten Prof. Dr. Yetkin, Türkiye’nin dört bir tarafından diyabet hastalarını şölene davet ettiğini sözlerine ekledi.

 
ETİKETLER : Yenimahalle'den Diyabetli Hastalara Destek
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi