Altındağ Belediyesi'nden Tarihe Dev Destek

Gerçekleştirdiği başarılı restorasyon çalışmalarıyla Hamamönü ve Hamamarkası bölgesinin çehresini değiştiren Altındağ Belediyesi, Altındağ’a ve Ankara’ya değer katan tüm tarihi değerlere sahip çıkıyor. Altındağ Belediyesi, Altındağ sınırları içinde yer alan tar
Bu haber 2015-04-02 13:25:32 eklenmiş ve 730 kez görüntülenmiştir.

Gerçekleştirdiği başarılı restorasyon çalışmalarıyla Hamamönü ve Hamamarkası bölgesinin çehresini değiştiren Altındağ Belediyesi, Altındağ’a ve Ankara’ya değer katan tüm tarihi değerlere sahip çıkıyor. Altındağ Belediyesi, Altındağ sınırları içinde yer alan tarihi binaları korumak için de özel gayret sarf ediyor.


3 tarihi binanın restorasyon çalışmalarını yürüten Altındağ Belediyesi, Ulus bölgesinde bulunan tarihi Erzurum Oteli, Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi Müzesi’nin restorasyon çalışmalarını da gerçekleştirdi.



ERZURUM OTELİ RESTORASYONU DEVAM EDİYOR

Tarihi Ulus bölgesinde bulunan Erzurum Oteli yaklaşık 700 m2 inşaat alanına sahip... 1917 yılında Macarlar tarafından inşa edilen otel, tarihi Ankara bölgesi içerisinde yer alıyor ve ulusal mimari döneminin en güzel örnekleri arasında sayılıyor.


Altındağ Belediyesi gerçekleştirdiği çalışmalarla, daha önce kurul tarafından yıkım kararı verilen yapının, hazırlanan restorasyon projesine uygun olarak ilave yapılan güçlendirmelerle tekrar sağlamlaştırılması ve tarihi dokunun korunmasını amaçladı. Restorasyon çalışmalarının bu yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor.



ATATÜRK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ RESTORASYONU DEVAM EDİYOR

Yine Altındağ’da bulunan 5 katlı okul, tarihi niteliğe ve öneme sahip… İki bloktan oluşan yapı Cumhuriyet dönemi mimarisini en güzel şekilde yansıtıyor. Anıtlar kurulundan alınan basit onarım kararı çerçevesinde, yapının dış cephesinde sıva raspası ve boya yapılıyor. Pencere doğramaları yenileniyor. Çatı ve oluklar elden geçiriliyor. Çürümüş ve kırılmış olan bazı bölümler yenileniyor ve çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor. Çalışmaların 2015 yılı içinde bitirilmesi hedefleniyor.



ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNERLİK FAKÜLTESİ, VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ MÜZESİ RESTORE EDİLDİ 


Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi kampusu içerisinde bulunan binada yapının taşıyıcı sisteminin işlevini yerine getirememesi sebebiyle güçlendirme çalışması yapıldı. Yapının, tüm doğrama imalatları 1’inci kalite çam kerestesi ile yenilendi. Binanın uygulama sonrasında müze yapısı olarak işlev görecek şekilde tüm elektrik, kamera, güvenlik, data ve armatür altyapı imalatları tamamen yeniden yapıldı. Yapının orijinalinde bulunan kule yapısı, uygulama projesine göre aslına uygun olarak betonarme sistem ile yeniden inşaa edildi. Çalışmalar tamamlandı. 

 
ETİKETLER : Altındağ Belediyesi'nden Tarihe Dev Destek
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi