Ankara'ya 43 Bin Ağaç Daha Dikiliyor

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’e 43 bin boylu ağaç daha dikiyor. Sabancı Bulvarı etrafında bulunan Tahar Tepesi mevkiinde 9 bin 500 adet ağacı toprakla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Akpınar Mahallesi’nin Konya Yolu’na bakan yamaçlarına da 30 bin adet ağaç ve 200 bin ça
Bu haber 2015-03-24 14:35:37 eklenmiş ve 814 kez görüntülenmiştir.

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’e 43 bin boylu ağaç daha dikiyor. Sabancı Bulvarı etrafında bulunan Tahar Tepesi mevkiinde 9 bin 500 adet ağacı toprakla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Akpınar Mahallesi’nin Konya Yolu’na bakan yamaçlarına da 30 bin adet ağaç ve 200 bin çalı grubunun dikim çalışmalarını sürdürüyor. Ankara Bulvarı yan bantlarında ise 2 bin 900 boylu, yapraklı ve ibreli ağaç dikimi de devam ediyor.


Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek; parklarıyla, yollarıyla, rekreasyon alanlarıyla yemyeşil bir Ankara amaçladıklarını belirterek, “Söz verdiğimiz gibi her geçen gün Başkent’te yeşil alan miktarını artırmaya devam ediyoruz. Ankaralıların yanı sıra Başkentimize giriş ve çıkış yapan vatandaşlarımızın da yeşillikler içerisinde yolculuk yapmaları için şehrin giriş yollarında da yeşillendirme çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.


-AKPINAR’A 30 BİN AĞAÇ DİKİLİYOR


Büyükşehir Belediyesi, kent girişlerine ve kent geneline de diktiği ağaçlarla Başkent’i daha yeşil bir görünüme kavuşturmak için sürdürdüğü çalışmalarına her geçen gün yenilerini ekliyor. Konya Yolu’na bakan Akpınar Mahallesi’nin, gecekondulardan arındırılarak kötü ve virane görüntüsünden kurtarıldığını, yıkılan gecekondu enkazlarının da taşınmasıyla birlikte yeşillendirme çalışmalarına başlanıldığını söyleyen Gökçek, “Bölgeye 30 bin ağaç ve 200 bin çalı grubunun dikimini gerçekleştirirken vatandaşlarımıza yeşillikler içerisinde kente girmenin görsel güzelliğini de yaşatacağız” diye konuştu.


Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile ANFA tarafından kurulan ekiplerle hızlı bir şekilde dikim işleminin de devam ettiğini bildiren  Gökçek, şunları söyledi: “Konum itibariyle eğimli bir alana sahip olan bölgeye dikilen ağaçlarla erozyon olma ihtimalini de azaltıyoruz. Mavi Arizona Servisi, Leylandi, Karaçam gibi mevsim şartlarına uygun 30 bin ağaç dikimi gerçekleştirilirken, 200 bin Taslan ve Ateş Dikeni gibi çalı grubu dikimi yapılacak. Ağaçlandırma çalışmalarının bir kısmını kapsayan 8 bin metrekarelik alanın ise dikim çalışmalarında sona yaklaşıldı. Dikim işlemleri esnasında ise özel bitki karışımlarından oluşan gübreli toprak kullanılarak ağaçların daha kolay tutması için gerekli özeni gösteriyoruz.”


-ANKARA BULVARI’NA 2900, TAHAR TEPESİ’NE 9500 AĞAÇ…


Ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına Ankara Bulvarı üzerinde de devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gazi Mahallesi’nin arkasına denk gelen bölümden başlanarak Çiftlik Kavşağı’na kadar olan alana 2 bin 900 boylu, yapraklı ve ibreli ağaç dikimini tamamlarken Sabancı Bulvarı yan bantlarına 400 adet çınar ağacı dikim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Gökçek, Sabancı Bulvarı çevresinde bulunan ve daha önceleri hafriyat döküm alanı olarak kullanılan Tahar Tepesi’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından ağaç dikim alanı olarak belirlenmesiyle birlikte bölgeye 9 bin 500 adet uzun boylu yapraklı ve ibreli ağacın dikiminin tamamlandığını açıklarken yıl boyunca ağaç dikim çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

 
ETİKETLER : Ankara'ya 43 Bin Ağaç Daha Dikiliyor
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi