Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarını Aşılıyor

Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının, toplum sağlığını tehdit etmeden kendi ortamlarında sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini sağlamak için çaba gösteriyor.
Bu haber 2015-03-24 14:24:31 eklenmiş ve 674 kez görüntülenmiştir.

Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının, toplum sağlığını tehdit etmeden kendi ortamlarında sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini sağlamak için çaba gösteriyor.


Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Hastanesi ve Sincan Geçici Hayvan Bakımevi ve Barınağı, sokak hayvanlarının tedavi, kısırlaştırma ve her türlü operasyonunu güvenle yapan bir merkez olarak hizmet veriyor. Tedavi süreci sonucunda sağlına kavuşan, kısırlaştırılan, aşıları yapılan ve takılan çip ile kayıt işlemleri tamamlanan sokak hayvanları, saldırgan değilse yaşam alanı sokaklara geri bırakılıyor.


Sağlıklarına kavuşan sahipsiz köpek ve kedilerin, mevcut yasalar ve Avrupa Birliği normlarına göre, daha önce yaşadıkları doğal yaşam ortamlarına bırakılmaları gerektiğine dikkat çeken Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, hayvanların yaklaşık birkaç ay süren tedavi sürecini Sokak Hayvanları Sincan Geçici Bakımevi ve Barınağı’nda geçirdiklerini söylediler.


-SOKAK HAYVANLARINA TEDAVİ VE BAKIM-


Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kurtuluş Parkı Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi ve Sincan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Barınağı, başta başıboş köpekler olmak üzere sokak hayvanları için hizmet veriyor.


Ankara sokaklarında yaralanan, hastalanan sokak hayvanları başkanlığa ait sağlık merkezlerinde tedavi ediliyor, kısırlaştırıyor, kontrol altında bakımı sağlanıyor ve aşılama işlemlerine tabi tutuluyor.


Büyükşehir Belediyesi Hasta Hayvan Nakil Aracı veya yetkili kuruluş ve gönüllülerce Kurtuluş Parkı Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi ve Sincan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Barınağı’na getirilen hasta veya yaralı sokak hayvanları, gerekli durumlarda cerrahi müdahaleler de dahil olmak üzere tedavi ediliyor, sağlığına kavuşana kadar gözetim altında tutuluyor.


Tedavi gören veya kısırlaştırılan sokak hayvanları, tümüyle sağlıklarına kavuşana kadar izlenmeleri ve gerekli müdahalelerin yapılması için Sincan’daki tesisin geçici barınağında korunuyor.


-SOKAK HAYVANLARINA NAKİL ARACI-


Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına “Hasta Hayvan Nakil Aracı” ile de hizmet veriyor. “Hasta Hayvan Nakil Aracı” ile kaza geçiren hayvanlar, sağlık merkezine ulaştırılıyor.


Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın hizmete soktuğu 2 araç, cadde ve sokaklarda, mahalle aralarında kaza veya değişik nedenlerle acil müdahale gerektirecek şekilde sağlık sorunu yaşayan evcil hayvanların imdadına yetişiyor.


-YILSONUNA KADAR KUDUZ AŞISI-


Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de Kuduz


Hastalığının Kontrolü Projesi kapsamında sahipsiz kedi ve köpeklere ücretsiz kuduz aşısı kampanyasını sürdürüyor.


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Kurtuluş Parkı’ndaki Evcil Hayvanlar Hastanesi ve Sincan Geçici Hayvan Bakımevi ve Barınağı’nda gerçekleştirdiği aşılama işlemleri 2015 yılı sonuna kadar devam edecek.

 
ETİKETLER : Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarını Aşılıyor
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi