Keçiören ''Diriliş Ertuğrul''a Konuk Oldu

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, dünya tarihine damgasını vuran Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş sürecini anlatan ve Ertuğrul Gazi’yi konu alan TRT dizisi “Diriliş Ertuğrul”un çekim platosunu ziyaret etti. Ak, “Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı kutlamaların
Bu haber 2015-03-19 17:31:00 eklenmiş ve 708 kez görüntülenmiştir.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, dünya tarihine damgasını vuran Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş sürecini anlatan ve Ertuğrul Gazi’yi konu alan TRT dizisi “Diriliş Ertuğrul”un çekim platosunu ziyaret etti. Ak, “Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı kutlamalarının yıldönümünde Diriliş’ten kuruluşa, kuruluştan kurtuluşa bir bağ kurmak adına ziyaretimiz başka bir anlam kazanmaktadır” dedi.


Mustafa Ak, 623 yıl hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’yi anlatan TRT’nin reyting rekortmeni dizisi “Diriliş Ertuğrul”un çekimlerinin yapıldığı İstanbul’daki platoya konuk oldu. Dizi Osmanlı İmparatorluğu’na temel teşkil eden Kayı boyunun lideri Ertuğrul Gazi dönemini, dünyaya adaletle hükmedecek bir imparatorluğa uzanacak tarihi sürecin başlangıcını konu alıyor. Çekimlerin yapıldığı platoya giden Başkan Ak, oyuncularla tanışarak sohbet etti. Ertuğrul Gazi’yi canlandıran başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan ve diğer oyuncularla birlikte platoyu gezen Başkan Ak, dizi hakkında oyunculardan ve yapımcı- senarist Mehmet Bozdağ’dan bilgi aldı.  Ak, İslamiyet’in üç kıtaya yayılmasını sağlayan şanlı Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş sürecinin böyle bir dizi ile halka anlatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



DİRİLİŞTEN KURULUŞA BİR BAĞ KURDUK

Asıllarına uygun şekilde yapılan otağ, çadır ve diğer mekanlar ile oyuncuların kostümlerini son derece başarılı bulduğunu ve kuruluş döneminin birebir yansıtıldığını belirten Ak, “Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümünde Diriliş’ten kuruluşa, kuruluştan kurtuluşa bir bağ kurmak adına bu ziyaretimiz başka bir anlam kazanmaktadır. Günümüzde yeni nesillerin Osmanlı İmparatorluğu’nu, yani atalarını tanıması son derece önemli. Bu açıdan çok büyük bir açığı gideren güzel bir dizi, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Platoyu gezdim ve çok beğendim. Biz de Osmanlıca kursu başlatarak gençlerimizin edebi eserleri aslından okuyabilmeleri için güzel bir hizmet sunuyoruz. Osmanlıca kurslarına ilgi tahminlerimizin de üzerinde, 700’e yakın öğrenci kayıt yaptırdı. Toplumların hafızası yazılı tarihleriyle, dillerinin korunmasıyla mümkündür. Osmanlıca’ya ara verilen dönemde bizim tarihimizle yazılı bağlarımız istenilen düzeyde olmadı” dedi.

 
ETİKETLER : Keçiören ''Diriliş Ertuğrul''a Konuk Oldu
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi