Altındağlı Kadınlar Çanakkale Ruhunu Sahneye Taşıdı

Altındağ Belediyesi’ne bağlı Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl kutlamalarına ara vermeden devam ediyor.
Bu haber 2015-03-18 17:26:35 eklenmiş ve 808 kez görüntülenmiştir.

Altındağ Belediyesi’ne bağlı Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl kutlamalarına ara vermeden devam ediyor. Baştan sona kendi hazırladıkları bir tiyatro oyunuyla, Çanakkale Savaşları’nı sahneye taşıyan Altındağlı kadınlar, profesyonel tiyatroculara adeta taş çıkardı. Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa tam 1000 kişi katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Çanakkale Belgeseli ile duygu dolu anların yaşandığı etkinliğe, Altındağlı kadınlar damga vurdu. Yıldıztepe, Doğantepe, Aydınlıkevler ve Beşikkaya Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinin hazırladığı Çanakkale Savaşlarını konu alan tiyatro gösterisi ayakta alkışlandı.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Aydınlıkevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Jale Dokuş, hazırladıkları tiyatro oyununda Türk kadınının gücünü ortaya koyduklarından bahsetti. Milli Mücadele Dönemi’nde Türk kadınının rolünü anlatan bir gösteri sergilediklerini kaydeden Dokuş, Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Dokuş, sahnede Şerife Bacı’yı canlandırdığını ifade ederek “Çanakkale ruhunu yansıtmak benim için bir gururdu…” dedi. Tiyatro gösterisi için çok sayıda prova yaptıklarının altını çizen Dokuş, oyuna bir aile havası içinde hazırlandıklarını belirtti.

Beşikkaya Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Gülay Güngör ise kendilerine verilen önem üzerinde durdu. Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri sayesinde bu tür etkinliklerde yer aldıklarını dile getiren Güngör sözlerini şöyle sürdürdü:


“Altındağlı kadınların artık neler yapabildiğini herkes görüyor. Bugün de Çanakkale Zaferi’ni konu alan bir gösteride yer aldık. Bu oyun için uzun süre hazırlandık. Bize değer veren bir belediye başkanına sahibiz. Tüm Altındağlı kadınlar adına Başkanımız Veysel Tiryaki’ye teşekkür ederim.”

ETİKETLER : Altındağlı Kadınlar Çanakkale Ruhunu Sahneye Taşıdı
Okumak İsterseniz -Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi