Sincan'da Şehitler Dualarla Anıldı

Sincan Belediyesi ve Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın birlikte düzenledikleri Mevlid-i Şerif programında şehitler için dualar okundu. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100’ncü yıl dönümü öncesi gerçekleştirilen
Bu haber 2015-03-17 17:14:48 eklenmiş ve 779 kez görüntülenmiştir.

Sincan Belediyesi ve Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın birlikte düzenledikleri Mevlid-i Şerif programında şehitler için dualar okundu. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100’ncü yıl dönümü öncesi gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif programına katılım yoğun oldu.

Sincan Belediyesi, Lale Meydanı Kültür Merkezi’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Sincan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Yavuzkan Duman, Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Yalçın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen Mevlid-i Şerif programı ile şehitlerin ruhunu şad etmek istediklerinin altını çizen Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Yalçın, “Devletimizin ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi şükranla anıyoruz. Şehit ölünce değil unutulunca ölür. Biz de bu anlayış ve Ahiliğin verdiği terbiyeyle aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, bu güzel vatanı ve cumhuriyeti bizlere bıraktıkları için onlara minnettar olduğumuzu belirtmek istiyorum. Canla başla verilen mücadele sonucu kazanılan bu toprakların değerini bilmeliyiz ki onlar rahat uyusun. Aziz şehitlerimizin bizden bekledikleri sadece dua. Biz de aziz şehitlerimize bol bol dua göndermeliyiz ki onlar rahat uyusun.” dedi.

“Sizin kanınızla yoğruldu bu kutsal topraklar. Sizin kanınızla yeşerdi nefes aldığımız bu ağaçlar, gözünüz arkada kalmasın destan yazan aziz şehitlerimiz. Sizleri rahmetle anıyoruz.“ diyerek konuşmasına devam eden Oda Başkanı Yalçın, “Bu hayırlı yolda bizden desteklerini esirgemeyen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya ve Sincan Müftülüğüne sonsuz şükranlarımı sunar, bugün burada bizi yalnız bırakmayan şehit ailelerine ve değerli misafirlerimize teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Şehitlerimiz için ne söylesek azdır. Şehitlik ulvi bir makamdır. Allah şehitlerimizden razı olsun, onların şefaatine bizleri nail eylesin. Onlara layık olmak üzere elimizden gelen her türlü çaba ve gayreti göstermek de bizlerin görevi. Özellikle gelecek nesillerimizi şehitlerimizin yaptığı fedakarlıklarla ilgili bilgilendirmeli, vatan sevgisiyle yetiştirmeliyiz. Bu toprakları şehitlerimiz sayesinde vatan kıldık. Bugün rahat ve huzurlu bir şekilde bu topraklarda yaşıyorsak, bu şehitlerimiz sayesindedir. Allah onlardan razı olsun. Şehit yakınlarına da sabırlar diliyorum. Şehit yakınlarımızın her zaman yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Mevlid-i Şerif ve duaların hepimiz için rahmete vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.”

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ve Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Yalçın’ın karşılıklı plaket takdim edip, birbirlerine başarılar dilemelerinin ardından, Sincan Müftülüğünde görevli Sincan İlçe Vaizi İsmail Metin ve din görevlileri tarafından okunan Mevlid-i Şerif ve ilahiler ile şehitlerimiz minnet ve şükranla anıldı.

Mevlid-i Şerif’in ardından programa katılanlara Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından simit ve ayran, Sincan Belediyesi tarafından da lokum dağıtıldı.

 
ETİKETLER : Sincan'da Şehitler Dualarla Anıldı
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi