Sincan Belediyesi Kültür Gezilerine Başvurular Başladı

Sincan Belediyesi’nin vatandaşı ülkemizin kültürel ve tarihi mirasları ile tanıştırmak için düzenlediği kültür gezileri için başvurular başlıyor. 25 Mart’a kadar devam edecek olan başvurular için Sincan Belediyesi bir kolaylık daha sağlıyor. Gezilere www.sincan.bel.tr adre
Bu haber 2015-03-13 21:11:06 eklenmiş ve 807 kez görüntülenmiştir.

Sincan Belediyesi’nin vatandaşı ülkemizin kültürel ve tarihi mirasları ile tanıştırmak için düzenlediği kültür gezileri için başvurular başlıyor. 25 Mart’a kadar devam edecek olan başvurular için Sincan Belediyesi bir kolaylık daha sağlıyor. Gezilere www.sincan.bel.tr adresinden de başvuru yapılabiliyor.

Sincan Belediyesi’nin, sosyo-kültürel faaliyetler kapsamında düzenlediği kültür gezileri için geri sayım başladı. Her yıl belli periyotlarla binlerce vatandaşın kültür ve tarih kokan şehirleri görme fırsatı yakaladığı geziler için başvurular başlıyor. Çanakkale, Bursa ve Konya gezileri için son başvuru tarihi ise 25 Mart. Kültür gezilerine başvurular için ise www.sincan.bel.tr adresinden veya Lale Meydanı Konferans Salonunda yapılabiliyor. Sadece Sincan’da ikamet eden vatandaşların başvurabildiği geziler için kimlik beyanı ve başvuru formunun doldurulmasının yeterli oluyor. Gezilere katılmaya hak kazananlar ise 29 Mart Pazar günü Lale Konferans Salonunda noter huzurunda gerçekleştirilecek kura ile belirlenecek. İlk sefer ise 4 Nisan Cumartesi günü yola çıkacak.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile takdir toplayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “Düzenlediğimiz tarihi ve kültürel gezilerimizle seyahat yapma imkanı bulamayan vatandaşlarımıza bu hizmeti vermenin memnuniyeti içerisindeyiz.” dedi. Yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Başkan Tuna, bu yılda Çanakkale, Konya ve Bursa’yı Sincan ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.


GEZİYE KATILMAYANLARA ÖNCELİK


Sincan Belediyesi, “dürüst, şeffaf ve adil” yönetim anlayışından ödün vermeden çalışmalarına devam ediyor. Kura yöntemi ile geziye katılacakları belirleyecek olan Belediye, daha önceki yıllarda aynı geziye katılanların tekrar aynı geziye başvuru yapmasına izin vermiyor. Fakat, Çanakkale’ye giden bir kişi Konya’ya başvuru yapabiliyor. İlçedeki herkesin kültürel ve tarihi yerleri görmesini amaçlayan Sincan Belediyesi, bu yolla daha çok vatandaşın kültür gezilerine katılmasını hedefliyor. Geziye katılmak isteyenler tek ya da iki kişi için aynı anda müracaatta bulunabiliyor. Başvuru sahibi ya Çanakkale-Bursa ya da Konya gezisinden birini tercih edebiliyor. Aynı kişi iki geziye birden başvuru yapamıyor.

Bu yıl Çanakkale ve Bursa’ya 1 gece konaklamalı 2500 kişi katılırken Konya gezisine ise 1800 kişi katılacak. Ayrıca takdir alan 3000 öğrencide Çanakkale’yi görme fırsatı yakalayacak. 700 okul birincisi ise hızlı trenle Konya Gezisine gidecek.

 
ETİKETLER : Sincan Belediyesi Kültür Gezilerine Başvurular Başladı
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi