Yiğiner: ''Esnafımız Borcuna Sadık''

Sınırlı Sorumlu Ankara Şoförler Minibüsçüler Kamyoncular ve Bilumum Nakil Vasıtaları Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nin 35. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.
Bu haber 2015-03-13 00:35:55 eklenmiş ve 588 kez görüntülenmiştir.

Sınırlı Sorumlu Ankara Şoförler Minibüsçüler Kamyoncular ve Bilumum Nakil Vasıtaları Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nin 35. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Şoför Esnaf Kooperatif ortaklarının yoğun ilgi gösterdiği Olağan Genel Kurul Toplantısı ANKESOB Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını TESKOMB Ankara Bölge Birliği Başkan Vekili Muhittin Köksal’ın yaptığı olağan mali genel kurulda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını  Yiğiner yaptı. Yiğiner, kooperatif ortaklarını selamlayarak başladığı konuşmasında birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye’ye örnek olacak işler yaptıklarını söyledi.


HİZMET ODAKLI KURUMSAL BİR YAPI


Faaliyet Raporunu içeren konuşmasında 2014 yılının değerlendirmesini yapan Yiğiner, hizmet odaklı başarılı bir yılı daha geride bıraktıklarını vurgulayarak, “2014 yılında 583 ortağımıza 53 milyon 601 bin 500 TL kredi kullandırdık. 2014 yılında yeni kayıt edilen ortak sayımız 239 kişi, bizden ayrılan ortak sayımız ise 94 kişi. 2014 yılı sonu itibariyle toplam kredi miktarı ise 88 Milyon 687 bin 963 TL. Ortak başına düşen kredi miktarımız ise 41 bin 423 TL. Toplam ortak sayımız da 2141’e ulaştı. 2014 yılı için kanuni takip oranımız ise 0,46’dır. Yüzde 1’in altında olan takip oranı kooperatifimizin işleyişinin kurumsal bir yapıya oturmuş olduğunu gösteriyor. Ayrıca, borcuna sadık kooperatif ortaklarımıza da teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kalıcı eserler bırakmaya yönelik projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Yiğiner, “Genel anlamda baktığımız zaman kooperatifimizin gidişatı gerçekten çok iyi. Amacımız esnaf arkadaşlarımıza layıkıyla hizmet etmek. Yapılan hizmetlerin üzerine yeni dönemde de esnaf ve sanatkarımızın menfaatine çok daha güzel hizmetler gerçekleştireceğiz.” dedi.


BAŞARIDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR


Olağan mali genel kurula katılımlarından dolayı kooperatif ortaklarına teşekkür eden Yiğiner, “Göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakalarından dolayı TESKOMB Genel Başkanımız A. Kadir Akgül’e ve çalışma arkadaşlarına, Ankara Bölge Birliğimizin değerli yöneticilerine, Halkbank Genel Müdürlüğü’ne, Halkbank 2. Bölge Müdürlüğü’ne, çalışmakta olduğumuz Halkbank Anıt Şubesi’nin değerli Müdüresi Neşe Mengü Hanım’a ve banka çalışanlarına, başarıyı sağlamamızda büyük katkısı olan değerli ortaklarımıza, yoğun mesai harcayarak en iyi hizmeti sunmaya özen gösteren özverili ve gayretli kooperatif yöneticilerimize ve çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yiğiner'in konuşmasının ardından 2014 yılı yönetim kurulu faaliyet raporu, bilanço ve gelir-gider hesapları ve denetim kurulu raporu ayrı ayrı okunarak oy birliği ile ibra edildi. Yönetim ve denetim kurullarının da ayrı ayrı ibrasının ardından 2015 yılı tahmini bütçe de okunarak kabul edildi.

Divan Başkanı Muhittin Köksal da yaptığı konuşmada kredilerin esnafa, Hazine, Halkbank ve TESKOMB işbirliği ile yansıdığını söyledi. Köksal, “Esnaf ve sanatkarın kredi limitlerini, vadelerini ve faizlerini günün şartlarına göre bu 3 kuruluş belirliyor. 2014 yılı, son iki ay hariç gerçekten esnaf ve sanatkarımızın istediği limitlerde kredi kullanır durumda geçti. Bu kredilerin limiti Türkiye genelindeki kooperatiflerde 2014 yılında 12,5 Milyar TL’ye ulaştı. Faiz oranları bir yıllık kredide yüzde 4, 2 yıl ile 5 yıl arasında kullanıldığı zaman ise yüzde 5. Bunun yüzde 50’sini de Hazine sübvanse ediyor. Bu çalışmaları yapan kuruluşlar sırasıyla Kooperatifler, Bölge Birlikleri ve Merkez Birliğimiz. Bu organizasyonun başında da A. Kadir Akgül var.” dedi.

Köksal, genel kurula hitaben TESKOMB Genel Başkanı A. Kadir Akgül’ün Mehmet Yiğiner’i başarılı çalışmalarından dolayı kutladığı ve Olağan Genel Kurulun hayırlı olması temennisini içeren özet mesajını da iletti.

Olağan genel kurulun sonunda tekrar söz alan  Yiğiner, emeği geçenlere ve genel kurula katılan ortaklara bir kez daha teşekkür etti. Yiğiner, “Mali genel kurulumuzun başta ortaklarımıza, kooperatifimize hayırlar getirmesini diliyorum. Emeği geçenlere ve katılımlarından dolayı tüm ortaklarımıza teşekkür ediyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Gündem maddesi gereğince oy birliği ile seçilen Bölge Birliği Temsilcileri şu isimlerden oluştu: Mehmet Yiğiner, Zekerya Murat, Fikri Katar, Levent Yıldız, Özkan Ünal. 

 
ETİKETLER : Yiğiner ''Esnafımız Borcuna Sadık''
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi