Ulus - Sıhhıye Arasına Dekoratif Aydınlatma

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi bölgesinde eski aydınlatma direkleri yerine bölgenin tarihi dokusu ile uyumlu dekoratif aydınlatma direkleri ile değiştirmeye devam ediyor.
Bu haber 2015-03-09 13:07:32 eklenmiş ve 614 kez görüntülenmiştir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi bölgesinde eski aydınlatma direkleri yerine bölgenin tarihi dokusu ile uyumlu dekoratif aydınlatma direkleri ile değiştirmeye devam ediyor.


Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmada; Ankara Garı, Gençlik Parkı, Kurtuluş Savaşı Müzesi (İlk Meclis), Cumhuriyet Müzesi (İkinci Meclis), Ankara Palas ve Zafer Anıtı gibi tarihi bölge ve parkların bulunduğu Cumhuriyet Caddesi’nde eski aydınlatma direkleri sökülerek yerlerine dekoratif led aydınlatma direkleri dikilmişti.


Daha önce Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı’nın önemli tarihsel değerleri arasında yer alan tarihi Hacı Bayram Camii ve çevresi ile Ankara Kalesi’ne çıkılan Hisarpark Caddesi’ni de dekoratif aydınlatma direkleri ile donatan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Ulus-Sıhhıye arasında aydınlatma direklerini dekoratif aydınlatma direkleri ile değiştiriyor.


Kent Estetiği Dairesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Atatürk Bulvarı’nın Opera, Ankara Radyosu ve Olgunlaşma Enstitüsü binalarının yer aldığı Sıhhiye’ye kadar uzanan bölümü iki taraflı olarak dekoratif led aydınlatma direkleri ile donatılacak.



-200 DEKORATİF DİREK YERLEŞTİRİLİYOR


Kente görsel zenginlik kazandırmak ve kent aydınlatmasının verimini yükseltmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında aydınlatma alt yapısının da yenilendiğini belirten Kent Estetiği Dairesi Başkanı Ömer Öksüz, çalışmalar sonunda tarihi kent merkezinde yaklaşık 200 civarında dekoratif elektrik direğinin eskileri ile değiştirilmiş olacağını kaydetti.


Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılarak satın alınan dekoratif aydınlatma direkleri kum döküm alüminyum gövdeden oluşuyor ve direklerde 1’i merkezde 4’ü kollarda olmak üzere 5 armatür bulunuyor. 

 
ETİKETLER : Ulus Sıhhıye Arasına Dekoratif Aydınlatma
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi