Murat Polat, AKP’nin çözüm süreci yaklaşımına sert çıktı

Türk Devlet geleneğinde görülmeyecek şekilde hükümetin terör örgütüyle sarmaş dolaş olduğunu ifade eden MHP Tokat Milletvekili Aday Adayı Murat Polat, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, bir teröristin, bir katilin, bir sabıkalı bölücünün 10 maddelik ihanet metnini ‘çözüm’ diye sunmaktadır.
Bu haber 2015-03-07 19:56:01 eklenmiş ve 806 kez görüntülenmiştir.

MHP Tokat Milletvekili Aday Adayı Murat Polat, AKP’nin çözüm süreci yaklaşımına sert çıktı..
“TÜRKİYE, BÜYÜK BİR İHANETLE KARŞI KARŞIYA”

Türk Devlet geleneğinde görülmeyecek şekilde hükümetin terör örgütüyle sarmaş dolaş olduğunu ifade eden MHP Tokat Milletvekili Aday Adayı Murat Polat, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, bir teröristin, bir katilin, bir sabıkalı bölücünün 10 maddelik ihanet metnini ‘çözüm’ diye sunmaktadır. 10 maddelik ihanet belgesi ile Sevr Antlaşması arasında hiçbir fark yoktur. AKP, terör örgütüne teslim olmuştur. Adı konmamış bir ihanet ile karşı karşıyayız” dedi.
Türkiye’nin kardeşlik hukuku üzerine kurulduğunu, fakat günümüzde bu kardeşlik hukukunun önce bozulduğunu sonra da ülkenin parçalanmasına yönelik politikalar üretildiğini ifade eden Murat Polat, “MHP’nin tek amacı birlik ve beraberliktir. Bu ülke huzura kavuşsun, bu ülke dünya ülkesi olsun bizim temel felsefemiz budur. Fakat ortada oynanan oyunu da görüyoruz. Türkiye’yi bölünmeye doğru götürecek her türlü adımlar atılıyor. Bu duruma sessiz kalmamız düşünülemez” şeklinde konuştu.
Türk Devleti’nin haysiyetinin iki paralık edildiğini, bu durumun yüreklerini dağladığını ifade eden MHP Tokat Milletvekili Aday Adayı Polat, “AKP önce milletin malını, mülkünü, şirketlerini, kısaca satılabilecek ne varsa hepsini sattı. Şimdi de devletin şerefini ayaklar altına aldı. İnsanlar bunu niye görmek istemiyor, niye gerçeklere karşı sırtlarını dönüyorlar. Herkese uyanın çağrısında bulunuyorum. Bir gün kalktığımızda herşey çok geç olabilir” ifadelerini kullandı. Polat açıklamasını şöyle sürdürdü:
“PKK, SİLAH BIRAKMAZ”
“PKK’nın silah bırakmasını beklemek hayalperestliktir. Düşe kalka ayakta tutulan çözüm süreci 10 madde ile ayakta tutulmaya çalışılıyor. Bizim 10 maddelik ihanet belgesine olumlu bakmak, kendimize ihanet olur. Bu 10 maddeye tam bir itirazımız vardır.  Silah bırakma çağrısı zaman kazanma manevrasıdır. AKP’nin PKK’ya tanıdığı avansların hepsi bölünmeye doğru giden bir yoldur. Kandil'den silah bırakılacağına dair en ufak söz işitilmemiştir. PKK'nın silah bırakması mümkün değildir. PKK'ya kongre çağrısı yapmak siyasallaşmaya zemin hazırlamaktır. Terör örgütünün hiç bir şey olmamış ve yaşanmamız gibi siyasal zemine geçmesi Türkiye'nin yenilgisi anlamına gelecektir. Terör örgütünün siyasete davet edilmesi şehit haberi almak kadar acıdır. Açıklanan 10 madde tamamen özerkliği işaret etmektedir. Bununla beraber Türkiye'nin rejimi ve yönetimi hedefe konmuştur. Türkiye özgürlükler ülkesidir. Böyle giderse Türkiye’de sadece Türk olduğunuzu söyleyemeyecek konuma geleceksiniz. Ne hazindir, ne acıdır.”
Tokatlıların gerçekleri görmesini isteyen ve 7 Haziran seçimlerinde AKP’ye gereken dersi vermesini isteyen MHP Tokat Milletvekili Aday Adayı Murat Polat, “Biz mal, mülk, makam peşinde değiliz. Biz bu milletin birliğinin, dirliğinin peşindeyiz. Tokatlılara sesleniyorum, gerçekleri görün, gerçekleri haykırın. Seçimlerde bu ülkeyi savunan tek parti olan MHP’ye oy verin” diyerek açıklamasını tamamladı.

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer SİYASET haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi