Çankaya'da CHP ve AK Parti ''O'' İsimde Uzlaştı

Türkiye’nin dünyaca ünlü yazarı Yaşar Kemal’in adı Çankaya’da yeri ve içeriği tamamen bölgedeki halk tarafından belirlenen parkta yaşayacak.
Bu haber 2015-03-06 00:26:17 eklenmiş ve 722 kez görüntülenmiştir.

Türkiye’nin dünyaca ünlü yazarı Yaşar Kemal’in adı Çankaya’da yeri ve içeriği tamamen bölgedeki halk tarafından belirlenen parkta yaşayacak.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en büyük yazarlarından biri olan Yaşar Kemal’in adının Çankaya’nın en büyük parklarından birine verilerek halkın yazarının halkın talepleri doğrultusunda projelendirilen parkta yaşayacağını söyledi. Taşdelen "Yaşar Kemal'i bu parkta anıtsallaştıracağız" dedi.

Taşdelen, katılımcı belediyecilik ve vatandaş odaklı hizmeti her projenin odağına yerleştirme ilkesinden hareketle bölge halkının taleplerinin Yaşamkent’te yapımına başlanan 16 bin metrekarelik parka, dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal adının verilmesinin CHP ve AK Partili meclis üyelerinin ortak girişimiyle verildiği kaydetti.

Yaşar Kemal’in hayatını eşit ve özgür yaşam mücadelesiyle geçirdiğini belirten Taşdelen, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“O ürettiği eserleriyle hep Abdi Ağa’lara karşı mazlumların yanında yer aldı, mazlumların ve iyi insanların sesi oldu. Çağdaş bir entelektüel, çağımızın tanığı, sanığı ve mahkumuydu. Adaletten, namustan ve insan haklarından yana olan bu güzel insanı bizden sonraki nesillere anlatmak da boynumuzun borcu”

Taşdelen, Yaşar Kemal’in adının verileceği parkın yine bölge halkının katılımıyla yapılacak toplantılarda yeniden düzenleneceğini belirterek, parkı yazarın anısına yakışır ve onu anlatabilecek şekilde düzenleyeceklerini kaydetti.


ULU ÇINARA ÇANKAYA MECLİSİ’NDEN ORTAK ÖNERGE


“İnce Memed”, “Yer Demir Gök Bakır”, “Sarı Sıcak” gibi unutulmaz eserleri ve siyasi kişiliğiyle yakın tarihe damga vuran ölümsüz edebiyatçı Yaşar Kemal’in adının Çankaya’da yaşatılması için Çankaya Belediye Meclisi’nin CHP’li ve AKPartili üyeleri ortak önerge verdi. Önerge, Çankaya Belediye Meclisi’nde bu hafta görüşülerek karara bağlanacak.


NASIL BİR PARK OLACAĞINA HALK KARAR VERDİ


Çankaya Belediyesi’nin katılımcı belediyecilik ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde örnek bir uygulama gerçekleştirerek bölge sakinleriyle görüşmesi üzerine 16 bin 440 metrekarelik arsanın nasıl değerlendirileceğine geçtiğimiz günlerde karar verilmişti. Yaşamkentlilerin isteği ve önerileri doğrultusunda yapılması kararlaştırılan büyük park, şimdi halkın adamı büyük edebiyatçı Yaşar Kemal’i bağrına basacak. Parkta Yaşar Kemal’i betimleyen bir anıt da yer alacak.

 
ETİKETLER : Çankaya'da CHP ve AK Parti ''O'' İsimde Uzlaştı
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi