Büyükşehir'den Asansörlü Engelli Araçları Hizmeti

Büyükşehir Belediyesi, uyguladığı birçok projeyle engellilerin hayatını kolaylaştırıyor. Engelliler Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi de 30 asansörlü araç ile refakatçi gözetiminde engellilere hizmet veriyor.
Bu haber 2015-03-06 00:25:00 eklenmiş ve 621 kez görüntülenmiştir.

Büyükşehir Belediyesi, uyguladığı birçok projeyle engellilerin hayatını kolaylaştırıyor. Engelliler Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi de 30 asansörlü araç ile refakatçi gözetiminde engellilere hizmet veriyor.


Engellilerle ilgili teknolojinin tüm olanaklarını kullanarak çok sayıda projeyi hayata geçiren ve en zor günlerinde engellilerin hayata tutunmalarını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, asansörlü araçlarla engellileri evlerinden alarak, tedavi gördükleri sağlık kuruluşlarına ücretsiz olarak götürüp getiriyor. Engelli vatandaşlar, Engelliler Merkezi’ne gidip gelmede de yine asansörlü araçlardan yararlanıyor.


-30 ASANSÖRLÜ ARAÇ İLE ÜCRETSİZ HİZMET


Ankara Büyükşehir Belediyesi, engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak 30 asansörlü araç ile refakatçi gözetiminde engellileri Engelliler Merkezi ile gitmek istedikleri hastaneye kadar götürüp getirerek onlara yardımcı oluyor. Ankara merkez ve tüm ilçeleri de dahil olmak üzere günlük ortalama 70 engelli vatandaşa asansörlü araçlarla hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, bunun karşılığında hiçbir ücret talep etmiyor.


-2014 YILINDA14 BİN181 ENGELLİYE HİZMET


Engellinin topluma, toplumun engelliye bakış açısını daha duyarlı hale getirmek amacıyla “Engelleri Hep Beraber Aşalım” sloganıyla yaz kış demeden engellilere hizmet etmek için yola çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında 14 bin181 engelli vatandaşa asansörlü araç hizmeti verdi.


-HİZMETLERDEN YARARLANMA KOŞULLARI


Başkent sınırları içinde ikamet eden ve hizmetlerden yararlanmak isteyen engelli vatandaşlar, Engelliler Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi’ne şahsen, birinci dereceden akrabaları aracılığıyla veya telefonla başvurabiliyorlar. Hizmet almak istediği halde merkeze gelmekte güçlük çeken engellilerin evlerinde Engelliler Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi sosyal hizmet uzmanları tarafından yapılan inceleme sonrası hangi hizmetlerden nasıl yararlanacakları tespit ediliyor.


Engelliler Hizmet Merkezi üyelik için ise engelli raporunun yüzde 40 ve üstü olması gerekiyor.

 
ETİKETLER : Büyükşehir'den Asansörlü Engelli Araçları Hizmeti
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi