Mamak’ta Siyaset Kartları Yeniden Karılıyor

Mamak, Ankara’nın son yıllarda en hızlı büyüyen ve modernleşen ilçesi. Bu sıralar Mamak’ta heyecan dorukta. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler sebebiyle ilçede kazanlar kaynıyor. Belediye başkanlığı, meclis üyeliği ve muhtarlıklar için tatlı bir yarıştır gidiyor.
Bu haber 2024-01-04 08:38:23 eklenmiş ve 2132 kez görüntülenmiştir.

 

Mamak’ta Siyaset Kartları Yeniden Karılıyor

Mamak, Ankara’nın son yıllarda en hızlı büyüyen ve modernleşen ilçesi. Bu sıralar Mamak’ta heyecan dorukta. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler sebebiyle ilçede kazanlar kaynıyor. Belediye başkanlığı, meclis üyeliği ve muhtarlıklar için tatlı bir yarıştır gidiyor.

Tabi ki öncelik belediye başkanlığı. Kimler aday olacak, aday olanlar kazanabilecek mi? bu soruların cevapları zaman içerisinde göreceğiz. Mevcut başkan Murat Köse, Büyükşehir belediye başkanlığına mı, yoksa Mamak belediye başkanlığına mı aday gösterilecek?

Mamak’ta AK Parti aday adayları, adaylık noktasında kıyasıya bir mücadeleye girmiş durumda. Gazi Şahin, Muhammed Abdullah Özer, Ercan Kınacı, Erdoğan Karadağ, Selin Erkal, Furkan Raylaz, Aytekin Doğan, Hasan Ünlü, Abdurrahman Karataş, Devlet Şenkazan, Mustafa Gök aday adaylığı başvurularını yaptılar. Mamak’ın eski belediye başkanlarından Gazi Şahin ve Mesut Akgül’ün bu denklemde yeri var mı? Birkaç güne kadar göreceğiz.

CHP’de ise işler daha da karışık. Son genel seçimlerde Mamak’ta birinci parti olan CHP’de kim aday gösterilecek. CHP’de Mamak için 15 aday adayı başvuru yaptı. Bu belediye başkan aday adayları arasında Veli Gündüz Şahin’in şansı nedir?

Cumhur İttifakı kararı ile MHP’nin seçime girmeyeceği Mamak’ta İYİ Parti’den de birkaç aday adayı bulunuyor.  İYİ partide denklemler belediye başkanlığından daha ziyade meclis üyeliği üzerine kuruluyor.

Belediye başkan aday adaylarının yanı sıra bir belediye meclis üyesi adayları var. Şu ana kadar yüzlerce aday adayı AK Parti, CHP, MHP (AK Parti listesinden), İYİ Parti, Yeniden Refah Partisine başvuruda bulundu.

Başvuruda bulunanlar arasında eski muhtarlar, parti teşkilatlarında görev almış yönetim kurulu üyeleri, işadamları ve esnaflar bulunuyor.

Bir de başvuruda bulunmamış, fakat Mamak’ta oy potansiyeli olan, kitleleri harekete geçirebilen isimler var. Bu isimleri partiler ikna eder mi bilemeyiz. Fakat seçimin bıçak sırtında geçeceği bilinen Mamak’ta bu isimleri listesine katabilen partiler avantaj sağlayacaktır.

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can bu isimlerden bir tanesi. Aynı zamanda müteahhitleri ve Mamaklıları, Ankara Ticaret Odası’nda da temsil eden Hamza Can, Kırşehirlilerin de oyunu rahatlıkla alabilecek isimlerden birisi olarak gözüküyor. Aksiyoner bir isim olan Hamza Can bu seçimlerde herhangi bir partiden aday adayı olmadı. Bizce ikna edilmesi gereken isimlerden birisi.

Yine Mamak’ta üç, dört dönem mahalle muhtarlığı yapan isimler var. Muhtarlık deyip geçmeyin. Muhtar seçilmek, seçmenin gönlünde yer etmek çok zordur. Eğer bir muhtar üç, dört dönem seçildiyse seçmen tanıyor, demektir. Bu isimleri listeye dâhil etmek de bir siyasi parti için önemlidir.

Siyasi parti ilçe teşkilatları ne düşünür, onların düşüncelerine il teşkilatları ne der, bilemiyoruz. Ankara’da bir de genel merkez gerçeği var. Bazen il ve ilçe teşkilatlarının esamesi bile okunmaya biliyor.

Fakat şu bir gerçek ki, 700 bine yaklaşan nüfusu ile Mamak’ta tabanın sesini dinleyen kazanacaktır.

ETİKETLER : Mamak Murat Köse Gazi Şahin Hamza Can Veli Gündüz Şahin
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi