Hamza Can: Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Olumlu Bir Adım

Hamza Can: “Deprem gerçeğiyle hareket ettiğimizde kentlerimizin hızla dönüşmesi gerekiyor. Bu noktada devlet özel sektör işbirliği son derece önemli.”
Bu haber 2023-10-20 08:19:42 eklenmiş ve 1163 kez görüntülenmiştir.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurulmasının çok olumlu bir adım olduğunu belirten Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can, “Deprem gerçeğiyle hareket ettiğimizde kentlerimizin hızla dönüşmesi gerekiyor. Bu noktada devlet özel sektör işbirliği son derece önemli” dedi.

UYGULAMADA ORTAK AKIL İŞLETİLSİN

Kentsel Dönüşüm Başkanlığının, müteahhitlerin uzun süredir talep ettiği kentsel dönüşümü hızlandıracak ve sorunları tek çatıda çözecek bir yenilik olduğunun altını çizen Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yer alan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü kaldırılarak yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Kentsel dönüşüm kanunu sil baştan değişiyor. Mecliste görüşülen Kentsel Dönüşüm Kanunu öncesinde uygulayıcı başkanlık kurulmuş oldu. Şimdi uygulamalar önemli. Uygulama yapılmadan önce müteahhit derneklerinin de görüşleri alınmalıdır, ortak akıl işletilmelidir” ifadelerini kullandı.

DEPREME DAYANIKLI ŞEHİRLER İNŞA EDİLECEK

Kentsel dönüşümün şehirleri yenileyeceğini, depreme dayanıklı konutların üretileceğini anlatan Hamza Can, “TOKİ Başkanlığı’na benzer bir yaptırım gücüne sahip olması beklenen bu yeni başkanlık ile dönüşümde yüzde 51 çoğunluğun yeterli olacağı belirtiliyor. Depreme dirençli şehirler inşa edilmesi hedeflenen ve yeni yapısal düzenlemeleri de beraberinde getiren söz konusu karar, uygulaması da güzel olursa devrim niteliğindedir” şeklinde konuştu.

KARAR ALMA KOLAYLAŞACAK

 

Hamza Can açıklamasını, “Önceden dönüşümde 3’te 2 çoğunluk aranıyordu. Yani 10 daireden 7’sinin kentsel dönüşüm için imza atması gerekiyordu. Bu da tüm süreçleri geciktiriyordu. Şimdi yüzde 51’e çekilmiş olacak. Bu da kentsel dönüşümü hızlandırır. Karar alma noktasındaki sıkıntıları ortadan kaldırır” değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi