Mehmet ÜNAL, İYİ Parti’den Aday Adayı

Tokat'ın sevilen hekimlerinde Mehmet Ünal, İYİ Parti Tokat'tan milletvekili aday adayı oldu.
Bu haber 2023-03-24 14:38:32 eklenmiş ve 1335 kez görüntülenmiştir.

 

Mehmet ÜNAL, İYİ Parti’den Aday Adayı

Tokat’ta 1966 yılında dünya gelen Op. Dr. Mehmet Ünal; Tıp Eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezinde tamamladı.

İstanbul Şişli Florance Nightingale Hastanesi, İstanbul Özel Memorial Hastanesi, İstanbul Özel Doğan Hastanesi, İstanbul Özel Aile Hastanesi, Özel Tokat Medical Park Hastanesi, Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve İstanbul Şişli Florance Nightingale Hastanesinde sırasıyla görev yaptı. Emekli olduktan sonra aktif hekimliğe muayenesinde devam etmektedir.

Ünal, Koroner Arter By-pass, Kalp Kapağı, Karotis Arter, Aort ve Periferik Arter Hastalıkları ameliyatları alanlarında uzmanlıkları bulunuyor. 35 yıllık hekimlik hayatında uzmanlık alanlarından 10 binin üzerinde operasyon gerçekleştirerek rekor sayıda başarılı ameliyatlar gerçekleştirdi. Meslek hayatı boyunca Tokatlı hemşerilerinin tedavisine özel önem verdi.

Op. Dr. Mehmet Ünal, hem mesleki hem de sivil toplum çalışmaları içerisinde yer aldı.  Avrupa Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği (EACTS), Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği, Türk Kardiyoloji Derneği, Türk İnvaziv Kardiyoloji Derneği ve Yolüstü Köyü Derneğinde üyelikleri bulunuyor.

2000, 2001, 2002 yıllarında Çekül Vakfı (Tokat) öncülüğünde yapılan Kelkit Platformu’nun İstanbul sorumluluğunu yapan Ünal,  Taksim meydanı ve İstiklal Caddesinde yapılan etkinliklerde de aktif görev aldı.

Evli ve biri erkek dört çocuğu var.

Hizmet kulvarını değiştirerek siyasette ülkesine ve doğup büyüdüğü Tokat’a hizmete devam etmek için yola çıkan Op. Dr. Mehmet Ünal, Türkiye’nin İYİ’lik üzerine kurulan partisine katıldı. İYİ Parti’den Tokat’tan milletvekili aday adayı oldu.

Op. Dr. Mehmet Ünal, aday adaylığı ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Öncelikle ifade etmem gerekir ki, Tokat hiçbir döneminde olmadığı kadar zor günler geçiriyor. Temeli Danişmentli, Selçuklu, Ruhu Osmanlı, Geleceği Türkiye olan Tokat’ın soluk alması, eski günlerine geri dönmesi gerekiyor. Tarımıyla, hayvancılığıyla, yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle gelişim göstermesi gereken Tokat, AKP döneminde ranta dayalı bir büyüme gösterdi. İstihdamda hizmet sektörü ağırlıklı hâle geldi. Geldiğimiz noktada köylerimiz, beldelerimiz, ilçelerimiz boşaldı. İnsanlarımız ya Tokat’a geldi, ya da başka illere göçtü. Bu mantık ile köylerimiz ve ilçe merkezlerimiz terkedilmiş mekânlar hâline gelecektir.

Onlarca belediyemiz nüfusunun düşmesi sonrası kapanmıştı. Tokat için değişim ve dönüşüm artık kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Bilim ve teknolojinin hâkim olduğu günümüzde Tokat’ı ya büyük bir değişim ya da terk edilmişlik beklemektedir.

Tokatlılar olarak kadim şehrimizde değişim ve dönüşümü yakalama gibi bir sorumluluğumuz var. Kaderin cilvesi ki, baba ocağımız Tokat’a hizmet etmenin benim için tarihi bir boyutu bulunmaktadır.

İlimizde rekabet gücü yüksek sektörlere bakıldığında ilk sırayı İmalat Sanayi almaktadır. Bunu sırayla Madencilik, Enerji ve Tarım sektörleri takip etmektedir. OSB’lerde üretimin istenilen seviyede olmadığı görüyoruz. Ülkeler özellikle teknolojik olarak gelişirken, üretim sistemleri değişmekte ve işgücünün bu gelişmelere ayak uydurması zorlaşmakta, nüfus artışına bağlı olarak artan işgücüne istihdam imkânları yaratmak sorun haline gelmektedir

Kır nüfusunu azalmasını engellemek/sabit tutmak ya da artırmak için tarım ve hayvancılık faaliyetlerine ağırlık verilmeli, çiftçiye gerekli destek sağlanmalıdır. Olaya nereden bakarsanız bakın Tokat da, Tokat’ın ilçeleri de artık kabuğunu kırmalıdır. Her ilçemize, her beldemize göre kalkınma planları hazırlamamız gerekiyor. Geleceği teknoloji belirlese de, tarım insanlık var oldukça vazgeçilmez gereklilik olarak kalacaktır. Tokat’ın tarım potansiyelini, hayvancılık potansiyelini artırmamız gerekiyor. Çiftçinin ürettiği ürünlere pazar bulmamız gerekiyor. Sanayicimiz dünyada aranan ürünleri üretmesi, marka olması gerekiyor. Burada en etkin görevi de Gaziosmanpaşa Üniversitemizin yapması gerekiyor.

Belki iş alanımız azaldı, ulaşım akslarının uzağında kaldık, ama bundan sonra yapacağımız her şeyi marka haline getirmeliyiz. Marka olduğumuz zaman göreceksiniz ki, Tokat’ın her bir ilçesinde yaşayan herkesin yüzü gülecektir.  Gelin, sıkıntıda olan esnafımıza, çiftçimize sahip çıkan, engellilerimiz ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıran, turistik imkânları zengin, spor dallarında iddialı, bilim insanları, sanatçıları ve en önemlisi halkıyla bir ve beraber olan, yüksek yaşam kalitesine sahip şehirler kuralım.

Bütün bunları yapacak kadrolar İYİ Partidedir. Evet, Arkadaşlar İYİ Parti umutla, kardeşlikle geliyor. Halkımızın desteği giderek artıyor. İYİ Parti, Tokat’a da iyi gelecek. İYİ Parti Türkiye’ye de İYİ gelecek.”

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi