Bekir Horuz Çorum'dan Milletvekili Aday Adayı

Merkez, Sungurlu ve Osmancık Organize Sanayi Bölgelerinin neredeyse tam kapasite çalıştığını belirten AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Bekir Horuz, yakın bir gelecekte Çorum’un Türkiye’nin sayılı sanayi bölgeleri haline geleceğini söyledi.
Bu haber 2023-03-21 08:24:28 eklenmiş ve 4719 kez görüntülenmiştir.

 

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Bekir Horuz:

“ÇORUM SANAYİ YAKIN GELECEKTE DEVRİM YAPACAK”

 

Merkez, Sungurlu ve Osmancık Organize Sanayi Bölgelerinin neredeyse tam kapasite çalıştığını belirten AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Bekir Horuz, yakın bir gelecekte Çorum’un Türkiye’nin sayılı sanayi bölgeleri haline geleceğini söyledi.

Türkiye’nin Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsıldığı tüm Türkiye’nin yüreğinin yandığını ifade eden AK Partili Bekir Horuz, “Yaralarımız sarılıyor çok şükür. Devletimizin şefkatli eli ve vatandaşlarımızın yardımseverliği ile depremin yaraları hızlıca sarılıyor. Şimdi yapılması gereken kritik sanayi yatırımlarının planlanırken seçici olma zamanı. Çorum bu nokta Türkiye’nin kavşak noktalarından birisidir. Ankara’ya yakındır. Büyükşehirlerin insan yükünün artması da bir risktir. İnanıyorum ki Çorum sanayisi yakında devrim yapacak ve önemli atılımlar yapacaktır. Bu durum Çorum’un gelişmesini sağlayacaktır. Fakat planlarımızın içerisinde yeni acılar yaşamamamız için mutlaka deprem riskini katmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“İNOVASYONA İHTİYACIMIZ VAR”

Çorum sanayisinin gelişmesi için inovasyona önem verilmesinin gerekliliğinin altını çizen AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Bekir Horuz, “İlimizde Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi bulunmaktadır. Bu Teknoloji Geliştirme Bölgesinin işlerliğini artırmamız gerekiyor.  Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi, 8.3.2012 tarihinde kurulmuş olup 10.10.2015 tarihinde faaliyete geçmiştir. Bugüne kadar Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesine altyapı, idare binası ve kuluçka merkezi inşası için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından aktarılan ödenek tutarı 1.097.000 TL olup 2022 fiyatları ile 3.166.368 TL’dir. Bu ciddi bir katkıdır. Eğer sanayimizi güçlendireceksek teknoloji geliştirmeye daha büyük önem vermemiz gerekiyor” dedi. Horuz açıklamasını şöyle sürdürdü:

“REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTIRMAMIZ GEREKİYOR”

“Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesinde toplam 27 firma yer almaktadır. Bu firmalarda 52’si Ar-Ge personeli olmak üzere toplam 69 personel istihdam edilmektedir. Bugüne kadar 33 proje tamamlanmış olup, 34 proje üzerinde çalışmalar sürdürülmektedir. Benim şahsi fikrim firma sayısının artırılması gerekliliğidir. Eğer hem ulusal hem de uluslararası arenada sanayiniz rekabet edecekse bu yeni geliştirilecek teknolojik ürünlerle olacaktır. Şehrimizin marka olma yolundaki çalışmalarına küçük bir örnek vereyim. Çorum ili 2021 yılı verilerine göre marka başvurularında 39'uncu sırada, patent başvurularında 35'inci sırada, faydalı model başvurularında 46'ncı sırada ve tasarım başvurularında 38'inci sırada yer almaktadır. Ben bu sıralamalarda ilk 20’lerde olmamız gerektiğini savunuyorum.”

“ÇORUM ANADOLU MEDENİYETİN BAŞKENTİDİR”

Çorum’un medeniyet tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Bekir Horuz, “Bizim Çorum olarak bu zenginlikten daha çok yararlanmamız gerekiyor. Coğrafi işaret tescilli ürünlerimizi artırmamız gerekiyor. Mevcut durumda Çorum iline ait 7 adet tescilli coğrafi işaret bulunmaktadır. Bunlar, Kargı Tulum Peyniri, Çorum Leblebisi, İskilip Turşusu, İskilip Dolması, Oğuzlar Cevizi, İskilip Ramazan Keşkeği, Çorum Kuru Mantısı” diye konuştu.

“ÇORUM KABUĞUNU KIRACAKTIR”

Çorum’un sanayisi geliştikçe yeni yatırım teşviklerinin düzenleneceğini sözlerine ekleyen Bekir Horuz, “Şehrimiz için 2003-2022 döneminde yeni ya da ilave yatırımlar için 577 yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Bu belgeler kapsamında 5,2 milyar lira tutarında sabit yatırım ve 12.670 kişilik istihdam öngörüldü. Bunlar güzel gelişmelerdir. Çorum bu topraklar için, Anadolu için, Türkiye için çok önemli bir yerdir. Eskiler, Çorum için Şerefül mekân bil mekin, demişler. Yani yerin şerefi, oradaki insanlardan gelir. Çorum, esrarlı güzelliğiyle, kendini bozkırın ortasında gizleyen bir şehirdir. Çorum, değerlerine sahip çıkmayı başarmış kadim bir şehirdir. Gösterişsiz, ama gönlü zengin, Orta Anadolu insanın şehridir. Çorum yalnızca coğrafi konumu bakımından değil; tarihiyle ve kültürüyle de Anadolu’nun merkezi, adeta belkemiğidir. Çorum kabuğunu kıracaktır” dedi. Bekir Horuz konuşmasını şöyle sürdürdü:

“HEDEFLER ZORLUDUR FAKAT BAŞARACAĞIZ”

“AK Parti 21 yıldır Yeni Türkiye’yi kurma yolunda Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesini yürütüyoruz. Kendi helikopterimizi, uçağımızı, otomobilimizi, tankımızı, uydumuzu üretme yolunda hedefler koyduk. Gururla ifade etmek gerekirse her alanda önemli mesafeler kaydettik. Ülkemizde son 21 yıl içerisinde, birçok sektörde yerli üretim konusunda önemli adımlar atıldı. Tüm engellemelere ve dönemsel krizlere ve ekonomik daralmalara rağmen Türkiye daha hareketli, daha bereketli bir ekonomik sürece girmiştir. 11. Kalkınma Planıyla Türkiye'nin sanayi alanında stratejik vizyonunu ortaya koyduk. Bu vizyon doğrultusunda sanayi alanında ihracatta orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin payını yüzde 39’dan yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Konulan hedefler zorludur ve hedefe ulaşmak için de bizleri engellerle dolu bir süreç beklemektedir. Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda yer alan Şeyh Edebali, “Durmaya, dinlenmeye hakkımız yok. Çünkü zaman yok, süre az!” der.  Durum, günümüzde de aynıdır. Gelişmiş ülkelerle aramızdaki farkı kapatabilmemiz için durmadan çalışmak, kaynaklarımızı verimli kullanmak, akılcı çalışmak zorundayız.”

CUMHURBAŞKANIMIZIN NEFERİYİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir konuşmasında, “Rabbime, bana böyle yol arkadaşları, dava arkadaşları, hizmet arkadaşları nasip ettiği için ne kadar şükretsem azdır.” dediğini hatırlatan Bekir Horuz, “Asıl biz Reisimiz bize liderliğinden büyük onur duyuyoruz. İlk günkü aşkla liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yol arkadaşlığı yapmaya, gece gündüz demeden azimle çalışmaya devam edeceğiz. Biz Cumhurbaşkanımızın bir neferiyiz” diyerek açıklamasını tamamladı.

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi