Gelecek Partisi Ankara Sahaya İndi

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanlığı eskiden köy statüsünde olan mahalleleri gezerek problemleri yerinde dinliyor. Gelecek Partisi Ankara İl Teşkilat Başkanı Serkan Taştan, “Kırsal mahallelerimizin sorunlarına el atmak, hayvancılık ve tarım açısından büyük önem arz etmektedir. Kırsal mahallelerimizin göç vermemesi için sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir” dedi.
Bu haber 2022-03-21 18:56:59 eklenmiş ve 851 kez görüntülenmiştir.

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanlığı eskiden köy statüsünde olan mahalleleri gezerek problemleri yerinde dinliyor. Gelecek Partisi Ankara İl Teşkilat Başkanı Serkan Taştan, “Kırsal mahallelerimizin sorunlarına el atmak, hayvancılık ve tarım açısından büyük önem arz etmektedir. Kırsal mahallelerimizin göç vermemesi için sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir” dedi.

Gelecek Partisi Ankara İl Başkan Yardımcıları Serkan Taştan, Müzeyyen Yaşar, İl Yönetim Kurulu Üyesi Elif Koçak, İl Başkan Danışmanı Metin Çakım ve Haymana İlçe Başkanı Atilla Gül, Ankara’nın kırsal mahalleleri gezerek mahalle sakinlerinin sorunlarını dinlediler. Haymana Sındıran ziyareti sırasında bir konuşma yapan İl Başkan Yardımcısı Serkan Taştan, “Büyükşehir yasasının çıkmasından sonra köyler herhangi bir eylem planı olmadan mahalle haline dönüştürüldü. Bu durum köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerinde ciddi sıkıntılara yol açtı. Büyükşehir Belediyesi statüsüne sahip 30 ildeki 16 bin 220 köy ve 1053 belde bir gecede mahalleye dönüştürüldü. Yasa çıkarılırken kimse köyde veya beldede yaşayanların görüşünü almadı. Ama buralardaki tüzel kişiliklerin malları ve meraları ellerinden alındı. Mahalleye dönüştürülen köy ve beldelerin ortak mallarına el konuldu. Bugün kırsallar mahallelerin en büyük sorunu budur” şeklinde konuştu. Serkan Taştan konuşmasını şöyle sürdürdü:

MERALAR İMARA AÇILDI

“Köylerin, mahalle statüsüne kavuşturulması değişikliği tarımsal üretime, hayvancılığa ve köy hayatına zarar verdi. Bazı yerlerde tarım ve orman alanları imar değişiklikleri ve benzeri uygulamalarla amaç dışı kullanıma açıldı. Birçok köyün meraları, ortak kullanım alanları belediyeler tarafından satıldı. Bu köylerde bulunan eski köy okulları, sağlık ocakları satılığa çıkarıldı. Bazıları da işgalciler tarafından kullanılmaya başlandı.

Köyler mahalleye dönüşünce Büyükşehir Yasası ve kuralları uygulandığı için köylülerin ihtiyaç duydukları ahır ve benzeri yapıları yapmaları neredeyse imkânsız hale geldi. Bürokrasi ve kırtasiyecilik arttı. Hayvancılık yapanlar (koku yapıyor, sağlığımız tehlike altında) gibi gerekçelerde şikâyet edilerek, kapatılmaya veya bulundukları yerlerden uzaklaştırılmaya zorlandı. Tarımsal üretim, özellikle hayvancılık yapanlar için her geçen gün daha zor hale geldi.”

KIRSAL MAHALLELERİN SORUNLARI ÇÖZÜMLENMELİ

Kırsal mahallelerin biran önce sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini anlatan Gelecek Partisi Ankara İl Teşkilat Başkanı Serkan Taştan, “Köylerimizin, kırsal mahallelerimizin tekrar canlanmasını istiyoruz. Her ocağın tütmesini istiyoruz. Buralarda elektriğin, internetin ucuz olması, gerekirse ücretsiz olması için projeler üretiyoruz. Konutların şehir merkezlerinde olduğu gibi modern hale gelmesi gerekiyor. İktidara geldiğimiz de sıkıntıları hep birlikte aşacağı” ifadelerini kullandı.

Ziyaret kapsamında vatandaşların görüşleri alındı ve sorunları dinlendi.

 

Bir İnşaatın yapım aşamalarının tamamı bu videolarda...


ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi