Almus Barajı Bir Şirkete Kurban Edilemez

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut’un Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdığı Tokat Almus Barajının doluluk oranı ve bölge insanının sulama konusunda taşıdığı risk devam ediyor.
Bu haber 2022-03-19 22:09:09 eklenmiş ve 610 kez görüntülenmiştir.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut’un Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdığı Tokat Almus Barajının doluluk oranı ve bölge insanının sulama konusunda taşıdığı risk devam ediyor. Yücel Bulut’un barajın doluluk oranının yüzde 10’lar seviyesine düşmesine dikkat çekmesi, yetkililer tarafından da şirketin sorumluluklarını yerine getirmesine yönelik yazılı olarak uyarılması üzerine barajın kapakları kapatılmış ve su seviyesi yükselmeye başlamıştı.

Konu ile ilgili olarak Almus Barajı İşletme Müdürü İbrahim Demir’in yaptığı açıklama kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Almus Barajı doluluk oranı yüzde 34, aktif hacim de yüzde 22'dir.” Bilgisine yer verildi. Buna karşılık Şeffaflık Platformunun 18 Mart 2022 tarihinde verilen resmi rakamlarında barajın doluluk oranı yüzde 21.3 oranında olduğu görüldü.

Yeşilırmak üzerinde bulunan aktif barajların doluluk oranları Ataköy Barajı yüzde 94.6, Çamlıgöze Barajı yüzde 87.7, Suat Uğurlu Barajı yüzde 93,8, Hasan Uğurlu Barajı yüzde 54,7 seviyesinde bulunuyor. Sulama, elektrik üretimi ve balık üretiminin yapıldığı Almus Barajı’nın doluluk oranının yağışların en bol olduğu dönemde yüzde 20’ler seviyesinde olması ise bölge insanını endişelendirmeye devam ediyor. Almus Barajındaki suyun 1 milyar metreküp olması gerekiyor.

Şirketin kamuoyunu yanıltmaya yönelik yaptığı yanlış açıklama ise tepkiyle karşılandı. Geçtiğimiz yıllarda barajın doluluk oranı yüzde 10’lar seviyesine düşmüştü. Şirket Müdürünün yapmış olduğu yanlı ve yanlış açıklamalar sebebiyle “Almus Barajı ve bölge bir şirkete kurban edilemez” tepkisinin yükselmesine yol açtı. Tarımın büyük önem kazandığı bir dönemde Barajın işletilen şirket tarafından yanlış ve sözleşmelere aykırı olan uygulamalar sebebiyle su doluluk oranının düşmesi büyük risk olarak görülüyor.

 

https://www.facebook.com/643338035775526/posts/4651019745007315/?d=n

 

 

İnşaat sektöründe neler olup bitiyor?

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer DİĞER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi