Bir Başarı Hikayesi: TKT CIVATA

Sizlere 1967 yılında İstanbul'a kara lastikle gelmiş, müthiş bir hayat hikayesi ile başarılara imza atmış bir isim olan Abdullah Telci'nin kurduğu TKT Civata'yı tanıtacağız. Abdullah Telci ve oğlu Kadir Telci...
Bu haber 2022-03-08 21:49:41 eklenmiş ve 430 kez görüntülenmiştir.
Bir Başarı Hikayesi: TKT CIVATA Bir Duayen Sanayici: Abdullah TELCİ
 
TKT Civata’nın tecrübe ve teknolojiyle birleşmesinden meydana geldiğini ifade eden Abdullah Telci firmayı şöyle anlatıyor: “Yıllardır yan sanayi olarak hizmet veren Tokat Civata, 1992 yılında üç tezgâhla iki ortakla kurulmuştur. 1996 yılında ortaklardan birinin ayrılmasıyla firma Tokat Civata olarak Telci ailesinin yönetimine geçmiştir. Süreç içinde kendisini geliştiren ve yatırıma yönelen firmamız, üretimini standart piyasa ürünleri üretiminden, özel soğuk dövme işleri yapmaya kaydırarak otomotiv sektöründe aranılan partner konumuna geçmiştir.”
 
KALİTEMİZİ İSPAT ETTİK

Firmanın geldiği noktayı ise Abdullah Telci şöyle anlatıyor: “Bugün iş hayatına TKT CİVATA olarak devam eden firmamız, otomotivde dünya devlerine OEM sistemi ile özel üretim soğuk şekillendirme ürünler yaparak kalitesiyle kendini ispatlamıştır. Bugün üretimimizin % 60’ını ihraç etmekteyiz. Firmamız Uluslararası Malzeme Takip Sistemi IMDS Sisteminin kayıtlı kullanıcısıdır.

Şirketimizin geleceğini güvence altına almak ve sürdürülebilirliğini sağlamak için, birlikte aynı hedefler doğrultusunda çaba göstermenin gerekli olduğuna inanıyoruz. Bizden sonra gelecek nesillerde, şirketin ayakta kalması ve büyümesi için, kurumsallaşarak kalite yönetim sistemi ve prensipler doğrultusunda yönetilmesini sağlamak önemlidir.
 

Etik değerlere önem veren, toplumsal değerlere saygı duyan bizler için, çalışanlarımızın donanımlı, adil, katılımcı ve sorumluluk sahibi olması esastır. Firmamız, 16 yıldır bağlantı elemanları üretiminde sektörünün aranan ve güvenilen öncü firmasıdır.

Yıllık; 195 milyon adet parça, 855 ton üretim kapasitesine sahip TOKAT CİVATA Ø3 mm‘den Ø10 mm‘ye, 3 mm‘den 95 mm‘ye kadar olan boylara sahip parçalar soğuk dövme ile üretilmektedir.”

OTOMOTİV İÇİN BAĞLANTI ELAMANLARI ÜRETİYOR

Dünyanın hızla değiştiğini ve ihtiyaçların şekillendiği belirten Abdullah Telci, “TKT cıvata bugün Türkiye’nin önemli sanayi yan sanayi kuruluşlarından birisi haline gelmiştir. 1992 yılında üretimine standart bağlantı elemanları ile başlayan TKT Cıvata, 2002 yılından bu yana otomotiv sektörü için bağlantı elemanları imalatı yapmaktadır. Otomotiv sektörünün köklü firmalarına özel pim, perçin, kademeli perçin, vida ve cıvata üretimi yapan TKT Cıvata, yaptığı makine, teknoloji ve kalifiye personel yatırımları ile kapasitesini 16 mm çapa ve 130 mm boya çıkarmıştır” şeklinde konuştu. Abdullah Telci açıklamalarını şöyle sürdürdü:

TECRÜBE İLE TEKNOLOJİ BİR ARADA

“Bağlantı elemanları üretebilmenin tecrübe ve teknoloji gerektirdiği otomotiv ve savunma sanayi için özel soğuk dövme parça üretimi yapan TKT Cıvata, dış pazarda ise ihracatını çoğunlukla Avrupa ülkelerine yapmaktadır. Kalitesi ile kendini kanıtlayan ve yaptığı üretimin %60’ını ihraç eden TKT Cıvata’nın hedefi ve sloganı “tecrübeyi teknoloji ile birleştirip kaliteyi sürekli kılmaktır”

2021 yılında laboratuvar yatırımlarını tamamlayarak sertlik ölçüm kontrolü, kaplama kalınlığı, yüzey pürüzlüğü kontrolleri ve malzeme analizlerini bünyesindeki kendi laboratuvarında yapmaktadır. Proses kontrolü ve son kontroller, 3 boyutlu cihazlarda laboratuvarında gerçekleştirilmektedir. 3-D ölçüm sistemine sahip kalite laboratuvarlarında, parçaların 3 boyutlu modellemesi, 3 boyutlu grafikleri yapılmakta ve boyutsal muayene sürecinde insan hatası ortadan kalkmaktadır. Sadece birkaç saniye içinde tüm boyutlar uzunluklar, çaplar, yarıçaplar, açılar ve dış dişler dahil olmak üzere ölçülmekte ve TKT'nin veri toplama programına aktarılmaktadır. Siparişin alınmasından başlayarak, hammadde, stok ve sevkiyatlar özel programlarla takip edilmektedir.”
 

YENİLİKÇİ BİR FİRMAYIZ

Otomotiv sektörünün sürekli gelişmeye dayalı sistem yapısı, firmasına ve çalışanlarına değer kattığını söyleyen TKT Cıvata Genel Müdürü Kadir Telci ise, “Otomotiv endüstrisi yenilikçi bir sektördür, yalnızca yeni teknolojiler açısından değil, aynı zamanda optimize edilmiş üretim süreçleri açısından da öyledir. Sektör, yan sanayi firmalarının üretkenliğinin artırılmasına, işleme güvenilirliğinin artırılmasına, çalışanların eğitimlerine kadar tüm eğilimleri belirlemektedir. Bu sektörde yıllardır tedarikçe olarak bulunmaktan dolayı çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Global hale gelen dünya için üretim yapmak hedefi ile yeni yatırımlarla mikan parkımızı geliştirmeyi ve kalite laboratuvarımızı büyütmeyi hedefliyoruz” diyen Kadir Telci, “Türkiye’de sektördeki firmaların büyük çoğunluğunu aile şirketleri yönetiyor. Bu firmalar birbirini tanır, çoğunun dostlukları vardır. Hatta ikinci nesiller için de bu durum geçerlidir. Ancak aile şirketi olmalarının bir dezavantajı olmuştur. Bu firmalar kurumsallaşma çalışmasına geç başlamıştır. Otomotiv ve beyaz eşya gibi sektörlerde onaylı tedarikçi olan firmalar bu konuda daha şanslıydılar. Çünkü onlar bu sektörlerin kalitenin sürekliliği beklentisi sebebiyle daha önce kurumsallığa geçiş yapmışlardır” dedi.

SÜREKLİ YENİLEŞİYORUZ
 
TKT CİVATA olarak kendilerinin de böyle bir şansları olduğunu belirten Kadir Telci, “2006 yılında ISO 9000 Kalite Sistem belgemizi aldık. 2007 yılında da otomotivin güçlü kuruluşlarında, onaylı tedarikçi olarak yerimizi aldık. 2022 yılında TS 16949 belgemizi almak için çalışmaya başladık. Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek ürün ve hizmet kalitemizi sürdürebilir kılıyoruz. Üretkenlik, verimlilik, sürdürülebilir kalite anlayışımızla düşük PPM seviyemizle gurur duyuyoruz. Bugün hala aynı heyecan, aynı azim ile yolumuza büyük devam ediyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.
 

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer EKONOMİ haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi