MHPLİ İPEK: “TÜRK TARİHİNDE KADINLAR TOPLUMUN HER YERİNDEYDİ”

Kadın emeği olmadan kalkınmanın olmayacağını söyleyen MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, “Kadına yönelik şiddetin olmadığı, kadın cinayetlerinin bittiği, kadınların toplumun kalkınmasında daha çok katıldığı günlerin gelmesini istiyoruz.”
Bu haber 2022-03-08 20:39:21 eklenmiş ve 401 kez görüntülenmiştir.

 

Kadın emeği olmadan kalkınmanın olmayacağını söyleyen MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, “Kadına yönelik şiddetin olmadığı, kadın cinayetlerinin bittiği, kadınların toplumun kalkınmasında daha çok katıldığı günlerin gelmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle yayımladığı mesajda, “Türk tarihinin her döneminde Türk kadını toplumun her yerindeydi. Örneklerini hem ilk dönem Türk tarihinde hem de yaşadığımız günlerde görüyoruz. Türklerin anaerkil bir toplumsal yapıya sahip oldukları yönünde özelliklerin yer aldığı Umay Ana miti ve İskitlerin kadın hükümdarı Tomris Han’ın liderlik özellikleri bunun ispatıdır.” dedi.

Türk kadınının Kurtuluş Savaşında silah üretiminden, mühimmat nakliyesine savaş meydanlarına kadar her noktada yer aldığını belirten Milliyetçi Hareket Partisi Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, “Günümüzde de kadınlarımız toplumsal dönüşümde etkili görevler üstlenmektedirler. Kalkınmamız, büyümemiz, gelişmemiz kadınlarımızın katkıları ile anlam kazanmaktadır. Kadınların eğitime, üretime, sosyal hayata ve karar mekanizmalarına etkin katılımıyla, yeşil dönüşümün daha da hızlanacağını biliyoruz. Çünkü kadınların hassasiyetleri erkeklerde yoktur. Onların hassasiyetleri ile toplum daha erdemli olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Kadın emeği olmadan kalkınma olmaz.” diyen Mustafa İpek, “Atıl kadın emeğinin devreye sokulmasının ülkemizin üretimini ve refahını artıracağını bilmeliyiz. Kadın emeğinin eksik kalması, toplumun yarı nüfusunun yaratıcılığının, üreticiliğinin eksik kalması anlamına gelir. Buna ülkemizin tahammülü olamaz, olmamalıdır. Bu duygularla 8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle tüm kadınlarımız tebrik ediyorum” diyerek açıklamasını tamamladı.

ETİKETLER : Mustafa ipek asena tomris mhp tokat
Okumak İsterseniz -Diğer SİYASET haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi