Her ihtimale karşı askerî seçenek masada...

Diplomasiyi sonuna kadar kullanan Ankara, Rusya ile görüşmelerden somut bir sonuç çıkmaması ihtimaline karşı askerî seçeneği de masada tutuyor.
Bu haber 2020-02-17 09:52:19 eklenmiş ve 404 kez görüntülenmiştir.

İdlib’de yaşanan şiddetli çatışmalar, diplomasi cephesinde de olağan üstü bir hareketliğe sebep oldu. Esad rejimin İdlib’deki ilerleyişi Türkiye ve Rusya arasında tansiyonu yükseltirken, bölgede gerilimi düşürmek ve İdlib sorununa çözüm bulmak için Ankara-Moskova hattında yoğun bir görüşme trafiği yürütülüyor. Bu kapsamda Rusya’dan bir heyet geçtiğimiz hafta Ankara’yı ziyaret ederken, bugün de asker ve diplomatlardan oluşan Türk heyeti Moskova’da temaslarda bulunacak. 

SON GELİŞMELER ELE ALINACAK
İdlib dosyası ile Rusya’da çeşitli temaslarda bulunacak heyete, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlık yapacak. Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşecek görüşmelerde Rus tarafına ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev başkanlık yapması bekleniyor. İdlib’deki yaşanan son gelişmelerin masaya yatırılacağı toplantıda, Türk heyetin Esad rejiminin bölgede ilerleyişini durdurması gerektiği vurgulanacak. Ayrıca rejim güçlerinin kontrol ettiği alanlarda kalan TSK gözlem noktalarının durumunun da toplantıda değerlendirilecek.

ANKARA’DA SONUÇ ALINAMADI
Ankara’da geçtiğimiz hafta iki oturumda gerçekleştirilen heyetler arası İdlib görüşmelerinde herhangi bir sonuç alınamamıştı. Rus ve Türk heyetleri arasında görüşmeleri öncesinde ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Münih’te bir araya geldi. 56’ncı Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Almanya’da bulunan iki bakan, İdlib’deki gelişmeleri ele aldı.

DİPLOMASİ OLMAZSA…
Diplomasiyi sonuna kadar kullanan Ankara, Rusya ile görüşmelerden somut bir sonuç çıkmaması ihtimaline karşı askerî seçeneği de masada tutuyor. Bu kapsamda İdlib’e yoğun bir askerî sevkiyat gerçekleştirilirken, Mehmetçik ve Suriye Millî Ordusu harekete geçmek için komut bekliyor. Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, önceki gün Münih’de yaptığı açıklamada İdlib’de gelinen noktayı “Diplomasi olmazsa gerekli adımlar atılacak. Rejim gözlem noktasındaki askerlerimizi de hedef alıyor, buna müsamaha göstermemiz mümkün değil” sözleriyle değerlendirdi.

 

KAYNAK: HABER7 

ETİKETLER : suriye türkiye rusya idlib ateşkes
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi