Emine Bulut davasında ikinci duruşma!

İlk duruşmada savcı, Fedai Varan hakkında indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemişti
Bu haber 2019-10-21 10:56:11 eklenmiş ve 329 kez görüntülenmiştir.

 

Kırıkkale'de eski eşi Emine Bulut'u 10 yaşındaki kızının yanında bıçaklayarak öldüren Fedai Varan'ın yargılanmasında 2. duruşma bugün Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. İlk duruşmada mütalaasını açıklayan savcı Varan hakkında indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etmişti. Bu duruşmada ise karar çıkması bekleniyor.

Birçok ilden avukat müdahil olurken, çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi çok sayıda kadın duruşmada hazır bulundu. Polis, duruşma nedeniyle adliye önünde ve içinde geniş güvenlik önlemleri alarak kimlik kontrolü yaptı.

Duruşmaya,  "canavarca hisle tasarlayarak öldürme" suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Fedai Varan ile Emine Bulut'un anne, babası, ailesi ve çok sayıda avukatı katıldı. Emine Bulut'un cezaevindeki kardeşleri Mikail ve Bekir Bulut, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmada yer aldı.

 

Polis güvenlik önlemi aldı

Kırıkkale 1'inci Hukuk Mahkemesinde geçtiğimiz Cuma görülen duruşmada hakim, F.B.V'nin vasisi olarak dede Ahmet Bulut’u atadı. Devlet tarafından koruma altına alınan F.B.V. için yapılan yardımların korunması ve güvence altına alınması amacıyla mahkeme tarafından 42 gün önce Kırıkkale Barosu'ndan bir avukat atandı.

Kırıkkale Sulh Ceza Hâkimliği cinayetle ilgili sosyal medya ve medya kuruluşlarında yer alan olay anına ilişkin görüntülere yayın yasağı getirdi.

 

Neler olmuştu? 

Cinayet, 18 Ağustos Pazar günü Kırıkkale Menderes Caddesi üzerindeki bir dönercide meydana gelmişti. Emine Bulut ve kızının feryatlarının da duyulduğu olay anı görüntüleri sosyal medyada paylaşılmış, cinayet büyük infial yaratmıştı.

Kaçan Varan, Bahşılı ilçesi girişinde polis ekiplerince gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Olayın faili Fedai Varan hakkındaki iddianame 5 günde hazırlanmış, aynı gün mahkemece kabul edilmişti.

Cinayetten sonra Kırıkkale F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na yerleştirilen Varan, daha sonra güvenlik nedeniyle Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Emine Bulut'un 10 yaşındaki kızına öğrenim hayatı boyunca eğitim yardımı ile sosyal ve psikolojik destek verileceğini belirtmiş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yargı sürecinin ve çocuğun psikolojik, sosyal durumunun takipçisi olunduğunu açıklamıştı.

 

ETİKETLER : emine bulut duruşma
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi