İsraf demişti, Koç'a 3 ay için 1.152.810 TL !

Koç Holding'e ait özel jetle Türkiye'yi dolaşan ve Koç Ailesi ile olan yakın ilişkileriyle dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyede 'araç fazlası var' söylemlerine rağmen, Koç Holdinge ait Otokoç Otomotiv'den 1.152.810 TL karşılığında 3 aylığına araç kiraladı.
Bu haber 2019-10-17 09:33:57 eklenmiş ve 491 kez görüntülenmiştir.

 

Belediyeye ait hizmet araçlarını 'israf' bahanesiyle Yenikapı'da sergileyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaşanan 5,8'lik depremi bahane ederek ihale duyurusuna bile çıkmadan 'acil ihtiyaç' kapsamında 1 milyon 152 bin liralık araç alımı yaptı.

 

KONU KOÇ OLUNCA İSRAF OLMADI

Seçim zamanı Koç Holding'e ait özel jetle Türkiye'yi dolaşan ve seçimi kazanmasının ardından Koç Ailesi'nin ardı ardına tebrik ziyaretlerinde bulunduğu İmamoğlu'nun tüm bu 'israf' söylemlerine rağmen Koç Holding'e ait Otokoç Otomotiv'den araç kiralaması dikkat çekti.

 

DEPREMDEN FAYDALANDILAR

26 Eylül 2019 tarihinde İstanbul'da paniğe neden olan depremden faydalanılan ve "Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması" maddesinden yararlanarak gerçekleştirilen ihalede, 1.152.810 TL karşılığında 3 aylığına araç kiralandığı ortaya çıktı.

 

İHALE PAZARLIK USULÜYLE YAPILDI

Bununla birlikte Koç Holding ve Koç Ailesi ile olan yakın ilişkileriyle dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ihalenin OTOKOÇ firmasıyla pazarlık usulüyle yapılması kafalarda soru işareti bıraktı.

Belediyeler 'Doğal afet' kapsamında yapılan alımlarda, belediye yetkilileri uygun gördükleri şirketle el sıkışarak işlemi gerçekleştiriyor.

Söz konusu alımda kapalı teklif usulüyle yapılmadığından rekabet ortamı oluşmuyor bununla  beraber rakip firmaların teklif vermesi mümkün olmuyor.

İşte ihalenin belgesi:

ETİKETLER : ibb otokoç koç istanbul iett ekrem imamoğlu
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi