Enflasyon 26 ay sonra tek haneye indi

Dengelenme süreci ile cari açık problemini ortadan kaldırıp ekonomide toparlanmayı başlatan Türkiye, enflasyonla mücadelede de büyük başarıya imza attı. TÜFE 26 ay sonra tek hanede
Bu haber 2019-10-04 10:08:06 eklenmiş ve 414 kez görüntülenmiştir.

 

Geçen yılki kur saldırısının ardından Ekim 2018'de yüzde 25.24'e yükselen enflasyon, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen dengelenme sürecinin başarısıyla, 26 ay sonra tek haneye geriledi.

 

Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) eylülde yüzde 0.99 ile yüzde 1.3 olan beklentinin altında arttı.

 

 

32 AYIN EN DÜŞÜĞÜ

 

Eylülde yüzde 9.26 ile Temmuz 2017'den bu yana ilk kez tek haneye gerileyen yıllık enflasyon aynı zamanda Ocak 2017'den bu yana en düşük seviyeye indi.

 

Enflasyondaki düşüş, göstergelerin tamamına yansıdı. Çekirdek enflasyon yüzde 7.54 ile Aralık 2016'dan bu yana en düşük seviyeye inerken, geçen yılın ekim ayında yüzde 45 olan Yurtiçi Üretici Fiyatları Endeksi ise yüzde 2.45 ile Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

 

ÜFE aynı zamanda Aralık 2016'dan bu yana ilk kez tek haneye indi.

 

 

 

 

TOPYEKÜN MÜCADELE

 

Geçen yıl enflasyonla mücadele için en önemli adım ekonomi paydaşlarının ve vatandaşların destek verdiği "Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı" oldu.

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen programa, Ticaret Bakanlığı denetimlerle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOBİ'lere finansman destekleriyle, Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili kuruluşların ürünlerinde yapılan indirimlerle, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "kısa çalışma ödeneği" düzenlemesiyle, Merkez Bankası, BDDK ve Türkiye Bankalar Birliği de özellikle döviz piyasası ve faiz oranlarına yönelik aldıkları tedbirlerle destek verdi.

 

Enflasyonun kalıcı olarak düşük tek haneli seviyelere indirilmesi son açıklanan Yeni Ekonomi Programı'nın da temel hedefleri arasında yer alırken, enflasyonun 2019 için yüzde 12, 2020 için yüzde 8.5, 2021 için yüzde 6, 2022 için yüzde 4.9 olması öngörülüyor.

ETİKETLER : EKONOMİ HABER GÜNCEL YEP ENFLASYON
Okumak İsterseniz -Diğer EKONOMİ haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi