Sokağa şehit adı vermek psikolojiyi bozar mı?

Antalya'nın Kepez ilçesinde bir sokağa “Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez” isminin verilmesi, CHP’li belediye meclis üyesi tarafından engellendi. Karara şerh koyan CHP’li üye Mustafa İlhan, “Şehit sıfatının kullanılması toplumsal psikolojiyi olumsuz etkiler” diyerek skandalı savunmaya çalıştı.
Bu haber 2019-10-01 09:46:43 eklenmiş ve 427 kez görüntülenmiştir.

 

 

Antalya’nın Kepez ilçesindeki sokağa “Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez” isminin verilmesine ilişkin karara CHP’li belediye meclis üyesinin isim tespit komisyonunda şerh düşmesine tepki gösterildi.

Kepez Belediye Meclisinin ekim ayı olağan toplantısında görüşülmek üzere isim tespit komisyonunca havale edilen, Çankaya Mahallesi 6455 Sokağa “Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez” isminin verilmesine ilişkin karara, CHP’li üye Mustafa İlhan, “İlçemizde cadde ve sokak isimleri verilirken özellikle ‘şehit’ sıfatının kullanılması toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyeceğinden şerh koyuyorum.” notunu yazdı. CHP’li meclis üyesinin karara şerh koyması ilçede tepkiye neden oldu.

 

 

İSMİ YAŞATILSIN İSTİYORUZ

 

Şehidin babası İlyas Sönmez, karara şerh düşen Mustafa İlhan’ı kınadığını söyledi.

Doğu kökenli bir aile olduklarını belirten Sönmez, “HDP’liler hiç bir zaman doğu insanını temsil etmedi. Onlar Kürtleri kandırıyor. Biz hiçbir zaman bu bayraktan vazgeçmedik, geçmeyeceğiz. Bir oğlum şehit oldu. Geride iki evladım ve bir ben varım. Üçümüz de şehit olmaya hazırız. Asker lazımsa biz hazırız, bu vatanı bunlara asla teslim etmeyeceğiz.” diye konuştu. İlçedeki caddeye oğlunun ismini vermek isteyenlere teşekkür eden Sönmez, “Oğlum bu vatan için şehit oldu. İsminin yaşatılmasını bekliyoruz.” dedi.

ETİKETLER : şehit haber güncel
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi