Net konuştu: Güvenli Bölge için takvim işliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amerika ziyaretinin son gününde kendisini takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı:
Bu haber 2019-09-27 10:22:36 eklenmiş ve 438 kez görüntülenmiştir.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD temaslarını gezinin son gününde kendisini takip eden gazetecilere değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı, Güvenli Bölge konusunda takvimin işlediğini söyleyerek "Türkiye oyalanacak ülke değildir, planladığımız adımları hayata geçireceğiz" dedi. BM'de yaptığı konuşmayı eleştiren İsrail Başbakanı Netenyahu'ya da "Bunların dünya barışına katkısı olamaz" sözleriyle tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve İYİ Parti temsilcilerinin IMF heyetiyle yaptığı görüşmeyle ilgili olarak "Kimden neyi kaçırıyorlar?" diye sordu, muhalefete "Ekonomiyi farklı durumda göstermeye çalışıyorlar" diyerek tepki gösterdi.

 

"BM'DE ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hem Genel Kurula hitabımda hem de ikili görüşmelerimde önemli mesajlar verdiğimizi düşünüyorum. Bunları şu şekilde özetlemek mümkün. Küresel sistemin temel sorunu adaletsizlik ve eşitsizlik üretilmesidir. İnsan onuruna yakışır bir dünya sistemi kurmak zorundayız. Bunun için de her platformda “Dünya beşten büyüktür” diyorum. Mülteci krizi küresel boyutlara ulaşmış durumda fakat dünyanın ilgisi başka yerlerde. Bu noktaya dikkat çekmek için Genel Kurulda Aylan Kurdi bebeğin fotoğrafını gösterdim. Mülteci sorununa kökten kalıcı çözüm bulmak için Suriye’de akan kanın durması gerekiyor." diye konuştu.

 

ETİKETLER : Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme abd güvenli bölge
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi