Neslican Tay paylaşımıyla tepki çeken Rektör ne diyor?

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan, Neslican Tay'ın ölümü sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla tepki çekmişti. Tarhan o sözlerine açıklık getirdi. Tarhan, 'Ancak önyargılara dokunmuşum' dedi.
Bu haber 2019-09-23 10:47:17 eklenmiş ve 581 kez görüntülenmiştir.

 

 

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan'ın Neslican Tay'la ilgili "Ölümle yüzleşebilseydi, ölüm bilincine sahip olsaydı, seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı hastalığı düşman gibi görmezdi" sözleri büyük tepki topladı.

 

Hastalığına karşı verdiği mücadele ile tüm kanser hastalarına umut olan, yaşam enerjisiyle hrekesin sevgisini kazanan Neslican Tay, 20 Eylül Perşembe akşamı hayatını kaybetmişti.Acı haber Türkiye'yi yasa boğarken, sosyal medyada Neslican'la ilgili yüz binlerce paylaşım yapıldı.

 

 

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNDEN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM

 

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Neslican Tay'la ilgili kullandığı ifadeler sosyal medyada büyük yankı buldu.

 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tarhan, kanserle mücadele etmek yerine ölüm bilincine sahip olup 'hastalığı düşman gibi görülmemesi' gerektiğinin daha doğru olacağını savundu.Tarhan'ın paylaşımı şöyle:

 

"#neslicantay kızımız çok çile çekti ama ümidini kaybetmedi, Ölümle yüzleşebilseydi #ölümbilinci ne sahip olsaydı, seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı dinlerin #hayataanlamkatma ve #teselligücü nden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmezdi diye düşündüm." ifadelerini kullandı. Nevzat Tarhan'ın bu paylaşımı kısa sürede büyük tepki topladı

 

 

 

 

‘ÖLÜM BİLİNCİ HERKESE LAZIM’

 

3 kez yendiği kansere 4. kez yakalanıp ölümüyle Türkiye'yi yasa boğan Tay'ın ardından “hastalığı düşman değil bir eğitmen gibi görme bakışı” sağlamaya çalıştığını kaydeden Tarhan, ‘Ancak önyargılara dokunmuşum” dedi.

 

Eleştiriler üzerine eşini kanserden kaybettiğini ve kendisinin ‘mindfulness’ tekniğiyle rahatlamayı başardığını ifade eden Tarhan, gazeteci Akif Beki’nin ‘Hocam, yoga gurusu sıfatı ve diliyle söyleyecektiniz aynı şeyi, şimdi ne deseniz boş, sağır önyargı sloganlarına çarptınız artık, söz geçirmez duvarlarla korunuyor onlar’ yorumu üzerine de şunları söyledi: Akif bey çok haklısınız zamanlamam tartışılabilir ama insanların bu kadar hakikat körü olmasına dayanamıyorum, ‘var mı ölüme çare’ diyenlere ilaç olmak suç oldu.Kötü niyetliler, niyet okuyanlar hiç önemli değil, gizli şirk içende olanlar çok fazla ama bilim benim yanımda

 

 

 

Tarhan gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından, “Mindfulness bir bilinçli farkındalık tekniğidir, stresten kaçmak yerine yüzleşerek yönetmeyi öğretir. Deneyimden kaçmak yerine ders çıkarmayı, gözlemlemeyi ve ‘şimdi, burada’ diyebilmeyi öğretir. Bilim acı ilaçtır. Neslican Tay kızımızın acısı herkesi etkilemişti. Bu vesile ile ‘hastalığı düşman değil bir eğitmen gibi görme’ bakışı sağlamak istemiştim. Ölüm bilinci herkese lazım, ancak önyargılara dokunmuşum…” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : neslican tay açıklama tepki rektör
Okumak İsterseniz -Diğer YAŞAM haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi