'Kimsenin görmediği kanatlarım var'

Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Sümeyye: Ailem sayesinde kollarımın yokluğunu değil, ayaklarımın varlığını hissettim.
Bu haber 2019-09-20 09:42:50 eklenmiş ve 648 kez görüntülenmiştir.

 

 

Kolları olmamasına rağmen 'görünmeyen kanatlarıyla' yaşama sımsıkı tutunan 16 yaşındaki milli yüzücü Sümeyye Boyacı elde ettiği başarılarla tüm Türkiye'nin gönlünde taht kurdu.

 

Geçen yıl Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre sırtüstünde 45.21'lik derecesiyle birinci olarak Cumhuriyet tarihinin paralimpik yüzmede ilk kadın Avrupa Şampiyonu olma başarısını gösteren Sümeyye, Londra'da geçen hafta yapılan 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda ise altın madalyayı kılpayı kaçırdı.

 

Kendisini yüzmede şampiyon, ressam, ebruzen, minik bir aşçı, amatör bir terzi olarak tanımlayan Sümeyye, madalyalarla taçlanan azim ve sabır dolu hikâyesini Sabah gazetesinden Erhan Öztürk’e (özetle) şöyle anlattı:

 

 

 

 

...Ailem sayesinde kollarımın yokluğunu değil ayaklarımın varlığını hissettim. Herkes gibi kol kola girmek, el ele tutuşmak benim için bir mucize değil. İmkansız olanları omuzlarımla, kollarımla değil bacaklarımla yaptım. Benim de başkaları gibi küt küt atan bir kalbim var. Kollarımla değil yüreğimle sarılıyorum hayata.

 

...6 aylıkken annemin ayaklarımı çiçeklere değdirmesiyle dokunma kavramı hissini kazandım. Henüz 3.5 yaşındaydım, annem mutfaktaydı. Ben ise salonda ayaklarımla gül resmi çizmiştim. Annem 'Evde başkası olsaydı bunu senin yaptığına inanmazdı' diyerek espiri yaptı. Resim yeteneğimi geliştirdim. Rusya'da kişisel sergi açtım. Cumhurbaşkanlığı'nın başlattığı, 'Eğitim Her Engeli Aşar' kampanyasının simgesi oldum.

 

...Henüz 3.5 yaşındayken kollarımın olmadığını fark ettim. Özgüveni yüksek, hayata bağlı bir çocukmuşum. Anneme şarkı eşliğinde, 'Kollar nerde, kollar nerde, kollar nerde' diye sorduğumda bana masal kitapları okuyordu. Annem masal kitabında, 'Sümeyye varmış. Kolu yokmuş. Ama her işi ayaklarıyla yapabiliyormuş' diye anlatuyordu. Aslında masal kitabında böyle şeyler yazmıyor. Ben ise, 'Hayır ben büyüyünce kollarım çıkacak' diye karşılık veriyormuşum.

 

Annem bana, 'Senin kolların çıkmayacak. Her şeyi ayaklarınla yapacaksın. Çarşıya, pazara alışverişe gideceksin. Hatta pazarcılar sana hayran olacak' diyordu. Bugün annemin anlattığı masallar gerçek oldu. Her yere tek başıma çıkabiliyorum. Kozmetik alışverişlerimi kendim yapıyorum. Makyaj yapmayı çok seviyorum.

 

Yüzmeye 5 yaşında başladım. Çiğdem hocamın sevgisi ve sabrıyla 12 saatte yüzmeyi öğrendim. 4 yıl özel ders aldıktan sonra bir kulübe kayıt yaptırdım. Burada antrenörüm Mehmet Bayrak ile tanıştım. Türkiye şampiyonalarına katıldım. Her yarışta altın madalya aldıkca beni milli takım kamplarına davet ettiler. Buna rağmen, 'Bu kız yapamaz. Bu kızın başka hayalleri var. Bikip, bırakır' diyorlardı. Tüm bunlar beni daha da hırslandırdı. Pes etmeyi hiç düşünmedim. Hedefim 2020 Tokyo'da yüzmede Türkiye'nin ilk olimpiyat şampiyonu olmak.

 

 

ETİKETLER : Sümeyye Boyacı yüzme spor
Okumak İsterseniz -Diğer SPOR haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi