HDP’li başkan kaçarken yakalandı

Erzurum’da “terör örgütü üyesi olmak” suçundan verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay’ca onanan HDP’li Karayazı Belediye Başkanı Melike Göksu, kaçmaya çalışırken yakalandı. Vali Okay Memiş, HDP’li Göksu’nun uygulama noktalarına yakın bir güzergahta üzerinde kardeşine ait olan bir kimlikle yakalandığını söyledi.
Bu haber 2019-09-18 11:06:04 eklenmiş ve 550 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erzurum’da, hakkında “terör örgütü üyesi olmak” suçundan verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay’ca bir süre önce onanan HDP’li Karayazı Belediye Başkanı Melike Göksu kaçarken yakalandı. Bir istihbaratı değerlendiren emniyet, “terör örgütü üyesi olmak” suçundan verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası bir süre önce Yargıtayca onanan HDP’li Karayazı Belediye Başkanı Melike Göksu ve beraberindekilerin şehir dışına çıkacağı yönünde bilgi aldı.

 

UYGULAMADA YAKALANDI

 

Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, takibe aldıkları Göksu ve beraberindekilerin bulunduğu 2 aracı, gece saatlerinde Erzurum-Erzincan kara yolundaki Aşkale uygulama noktası ve bir dinlenme tesisi yakınında durdurdu. Ekipler daha sonra Göksu’nun yanı sıra 2’si Karayazı Belediye Meclisi üyesi 6 kişiyi gözaltına aldı. Polisteki işlemleri tamamlanan Göksu tutuklanıp cezaevine gönderildi. Diğer 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

 

 

Melike Göksu

 

 

KAÇMAYA ÇALIŞIYORDU

 

Erzurum Valisi Okay Memiş, “İl Jandarma Komutanlığımız ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı ortak çalışma neticesinde Göksu uygulama noktalarına yakın bir güzergahta üzerinde kardeşine ait olan bir kimlikle yakalandı. Bizim tahminlerimiz kaçma yönünde bir eylem içerisinde olabileceği şeklindeydi” dedi.

 

GÖREVLENDİRME YAPILACAK

 

Memiş, HDP’li Göksu’nun görevden uzaklaştırılıp yerine görevlendirme yapılacağına işaret ederek, “Şimdi biz görevden uzaklaştırma işlemi yapacağız. Çok kısa süre içinde Karayazı için bir kayyum değerlendirmesi yapacağız” diye konuştu.

 

ETİKETLER : diyarbakır kulp belediyesi kayyum belediye
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi