Bunları yaparak kış hastalıklarından korunabilirsiniz!

Kış mevsiminin görülme sıklığı en fazla olan hastalıkları nedir deyince akla ilk olarak grip, nezle, boğaz enfeksiyonları, bronşit ve zaatüre geliyor.
Bu haber 2019-09-18 10:12:11 eklenmiş ve 499 kez görüntülenmiştir.

 

Alacağınız birkaç basit önlemle bu hastalıklar karşısında açık bir hedef olmamak elinizde.  Son derece basit ama bir o kadar işe yarar önlemlerden bazıları şöyle:

 

Bu sene için zamanı geçmiş olsa da – Uzmanlar genelde Eylül ile Ekim ayları arasında yaptırılmasını öneriyor – özellikle risk grubu içerisinde yer alanların her yıl grip aşısı yaptırması öneriliyor. Sözü edilen risk grubu içinde 65 yaş ve üstü de yer alıyor.

 

Beslenmenize dikkat edin. Taze sebze ve meyveler, C vitamini bakımından zengin yiyeceklere öğünlerinizde dengeli olarak yer verin. Bunlardan lahana, karnabahar, brokoli, portakal, mandalina en kolay bulabilecekleriniz arasında.

 

En az bir öğününüz sıcak yemeklerden oluşurken gün boyunca sıcak içecekler tüketmeye özen gösterin.

 

Gün içinde dokunduğunuz yerleri düşünün ve ellerinizi temiz tutmaya gayret edin. Temiz eller enfeksiyonların yayılmasını önlemeye yardımcı olur.

 

Boğaz batması ya da soğuk algınlığı belirtilerini hissediyorsanız bunu küçük bir şey olarak görüp gözardı etmeyin. Belirtilerin hastalığa çevirmesini önlemek için Aile hekimizin önerdiği basit soğuk algınlığı ilaçlarından destek alın.

Kalın çorap, birkaç kat kıyafet, eldiven, atkı ve bere. Kış mevsiminin bu en büyük yardımcılarına sıkı sıkı sarılın.  

 

Beslenmenize dikkat edin. En az bir öğününüz sıcak yemeklerden oluşurken gün boyunca sıcak içecekler tüketmeye özen gösterin.

 

Bağışıklık sisteminin zayıflığı hastalıklara davetiye çıkarıyor. Yetersiz uyku ve yorgunluk vücudun direncini düşürüyor ve hasta olma olasılığınızı yükseltiyor.  

 

Bulunduğunuz odanın sıcaklığını gözardı etmeyin. Oturma odaları için, ortalama 21 derecede kalmaya çalışırken, yatak odaları için 18 derecenin altına düşmemeye çalışın.

 

Hava soğuk demeden hareket etmeye devam edin. Hareket derken hemen gözünüz korkmasın. Spor yapmak en güzeli olsa da en azından ev içinde atacağınız birkaç tur bile sıcak kalmanızı sağlayacak sıcaklığı üretmeye yardımcı olacaktır.

 

 

ETİKETLER : hastalık kış hastalıkları
Okumak İsterseniz -Diğer SAĞLIK haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi