HDP, PKK’nın sevk merkezi gibi çalışmış!

Diyarbakır Anneleri’nin HDP il başkanlığı önündeki direnişi çığ gibi büyüyor. Ailelerin anlattıkları, PKK’nın siyasi kolu HDP’nin, çocukları dağa kaçırmak için yürüttüğü faaliyetlerini gözler önüne serdi.
Bu haber 2019-09-10 09:59:29 eklenmiş ve 616 kez görüntülenmiştir.

 

Oğlu Mehmet Akar’ın dağa kaçırılmasından sorumlu tuttuğu, terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP’nin Diyarbakır il binası önünde, 22 Ağustos’ta oturma eylemi başlatan Hacire Akar, kararlı mücadelesiyle 24 Ağustos’ta oğluna kavuşmuştu. ‘Hacire Ana’dan cesaret alarak çocuklarının dağa kaçırılmasından PKK’nın siyasi kolu HDP’yi sorumlu tutarak, 3 Eylül’de HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önüne gelen anneler Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer’in başlattığı oturma eylemine katılım sürüyor. 

 


SADECE DİYARBAKIR DEĞİL


Diyarbakır’dan baba Süleyman Aydın’la İstanbul’dan anne Saliha ve baba Salim Edizer de çocuklarının dağa kaçırılmasında HDP’nin aracı olduğunu açıklayarak oturma eylemine katıldı. Eylem yapan aile sayısı 18’e ulaştı. Ailelerin anlattıkları HDP’nin gerçek yüzünü gözler önüne serdi. Kandil’in güdümündeki HDP’nin sadece Diyarbakır’da değil tüm Türkiye’de, adeta PKK’nın ‘sevk merkezi’ olarak çalışmalar yürüttüğü gerçeğini deşifre etti. Oturma eylemine İstanbul’dan katılan Saliha Edizer’in çarpıcı açıklamaları, HDP ve PKK’nın çocukları ölüme götüren oyununu bütün çıplaklığıyla ortaya koydu. 

 

 

Polis memuru Vedat’ın annesi Emine Kaya, “HDP oğlumu nereden getiriyorsa getirsin ” dedi. 

 

KANDİL’İN ELİNE VERDİLER

 

28 yaşındaki oğlu polis Vedat Kaya için eylem yapan Mardinli acılı anne Emine Kaya, “HDP oğlumu götürmüş, onların eline vermiş. Onların çocukları Amerika’da okuyor, niye çocuklarını göndermiyorlar? Çocuklarımızı alıp Kandil’e götürecekler. HDP, Kandil’dir” dedi. Gariban çocuklarının ölüme gönderildiğini belirten Kaya, oğlunun 24 Temmuz 2015’te Diyarbakır’da özel aracıyla yolculuk yaptığı sırada kaçırıldığını söyledi. HDP’ye ateş püsküren Kaya, “Bunlar Kürtler için değil, yüreklerimizi yakmak için çalışıyor” dedi. 

 

 

 

Vahit’in annesi Necla Çur, oğlunun HDP’liler tarafından kandırılıp dağa götürüldüğünü söyledi. 

 

KAFAMIZA SİLAH DAYADILAR 

 

Oğulları 4 yıl önce Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde kaybolan Vahit Çur’un (16) annesi Necla Çur ve babası Bedirhan Çur oturma eylemine katıldı. HDP’liler tarafından oğlunun kandırıldığını söyleyen anne Necla Çur, çocuğunun kendisine verilmesini istedi. Baba Bedirhan Çur ise oğullarını görmeye gittiklerini ve teröristlerin “Artık oğlunuzu bir daha görmeye gelmeyin” dediğini söyledi. Baba Çur, “Kafamıza silah dayadılar. Oğlum gelmek istedi vermediler” dedi. 

 

Oğlu S. dağa kaçırılan Fevziye Çetinkaya, “Vallahi billahi çocuğumu HDP götürdü” diye konuştu. 

 

EVLADIMI ALMADAN GİTMEM

 

Diyarbakır’da 30 Ağustos’ta dağa kaçırılan 17 yaşındaki S. Çetinkaya’nın annesi Fevziye Çetinkaya, “Vallahi billahi çocuğumu HDP götürdü” dedi. HDP’ye gelmeden hiçbir çocuğun dağa çıkamayacağını söyleyen Çetinkaya, “Onlardan hiçbir şey istemiyorum çocuğumu bana getirsinler” ifadelerini kullandı. Gözü yaşlı anne Çetinkaya, oğlunu almadan HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasının önünden ayrılmayacağını söyledi. 

 

 

BORDO MAVİ DESTEK 

 

Trabzon’dan Diyarbakır’a gelen Bordo-Mavili taraftarlar, HDP önünde eylem yapan ailelere destek verdi. Trabzonsporlu taraftarlar ailelere kalem ve forma hediye etti. Ailelerle bir araya gelen Taylan Çebi, gözyaşlarına hakim olamayarak çok duygulandığını söyledi. Çebi, “Her zaman annelerin yanında olacağız” dedi. 

 

 


 

BAKAN SELÇUK TEK TEK GÖRÜŞTÜ

 

‘Diyarbakır Anneleri’nin başlattığı oturma eylemine destek ziyaretleri sürüyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, burada evlatları için oturma eylemini sürdüren annelerle tek tek görüştü. Selçuk, annelerin ellerini tutarak, yaşadıkları üzüntüyü paylaştı. Selçuk’un, gözyaşı döken anneleri teselli etmeye çalıştığı  görüşmede duygusal anlar yaşandı. 

 

 

Diyarbakır’dan kaçırılan Yusuf’un babası Celal Begdaş, oğlu gelene kadar ölüm orucu tutacağını açıkladı. 

 

YA OĞLUM YA ÖLÜM 

 

16 yaşında dağa kaçırılan Yusuf’un babası Celal Begdaş, oğlunun 5 Mayıs’ta HDP il binasının ikinci katına girdiğini ve bir daha çıkmadığını söyledi. O günden bu yana çocuğuna ulaşamadıklarını belirten Begdaş, “HDP binasında oğlumla birlikte 7 çocuk arka kapıdan gelin arabası gibi süslenmiş minibüsle kaçırıldı” dedi. HDP’ye tepki gösteren ve dağa kaçırılan oğlu gelene kadar ölüm orucu tutacağını belirten Bektaş, “Ya oğlum ya ölüm” ifadelerini kullandı. 

 

 

İstanbul’dan 5 sene önce kaçırıldığında 14 yaşında olan Yakup’un annesi Saliha Edizer, “Çocuğum gelene kadar buradayım” dedi. 

 

YAVRUMU HDP GÖTÜRDÜ 

 

İstanbul’dan gelerek oturma eylemine katılan anne Saliha Edizer, oğlu Yakup’un Kağıthane HDP İlçe Başkanlığı aracılığıyla kandırılarak dağa kaçırıldığını söyledi. 9 Haziran 2015’te 14 yaşında olan Yakup’un evden çıkmayan bir çocuk olduğunu ve arkadaşlarından HDP Kağıthane ilçe binasına gittiğini öğrendiklerini belirten Edizer, “Çocuğumu HDP götürdü, başka kimse götürmedi. Oturma eylemi yapacağız, çocuğumuz getirilinceye kadar” dedi. 

ETİKETLER : diyarbakır hdp terörist anne
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi