“Sanatçı bozuntuları Diyarbakır'a neden gitmiyorlar hiç düşündünüz mü?”

Evlatlarını terör örgütünün elinden kurtarmak için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştiren mağdur ailelere destek için, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Ankara’dan yola çıktı.
Bu haber 2019-09-09 11:52:46 eklenmiş ve 730 kez görüntülenmiştir.

 

Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır'daki annelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine bir destek de Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı'nda geldi.

 

Yarın Diyarbakır'da olacaklarını söyleyen Vakfın Genel Başkanı Gazi Lokman Aylar, “Birkaç ağacı bahane ederek ortalığı yangın yerine çeviren sanatçı bozuntuları evlatları için eylem yapan analarımızın yanına neden gitmiyorlar hiç düşündünüz mü?” diye sordu. 


 

"Analarımızın yanına gidip onlarla nöbet tutacağız."

 

Baskent.org’a konuşan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Gazi Lokman Aylar, “birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu şu günlerde vakıf olarak ayrışma zemini arayan herkesin karşısındayız. Bizler bu vatana bedel ödeyen kahramanlar olarak, analarımızın feryatlarına kulak kapatacak kişiler değiliz. Çünkü bizim hiç kimseden maddi ve manevi bir beklentimiz yok, çıkarımız yok. Analarımızın acılarına ortak olabilmek için şehit ailelerimizle, gazilerimizle beraber evlat nöbeti tutan analarımızın yanına gidip onlarla nöbet tutacağız. Çünkü onların feryadını en iyi bizler anlayabiliriz.” diye konuştu. 

 


“Birkaç ağacı bahane ederek ortalığı yangın yerine çeviren sanatçı bozuntuları analarımızın yanına neden gitmiyorlar?"

 

“Diyarbakır’da meydana gelen olaylar göstermiştir ki, terör sorunu sadece bir ailenin ya da bir bölgenin sorunu değil, bu ülkenin sorunu. Bu ülkede terörün bitmesini isteyen kim varsa; Diyarbakır’da eylem yapan analarımıza destek olmak zorundadır.” diyen Aylar; Diyarbakır’daki anneleri görmezden gelen sanat camiasına da yüklendi.  

 

“Birkaç ağacı bahane ederek ortalığı yangın yerine çeviren sanatçı bozuntuları evlatları için eylem yapan analarımızın yanına neden gitmiyorlar hiç düşündünüz mü?” diye soran Aylar; şöyle konuştu: 

 

“Bu ülkenin Kürt sorunu yoktur, bu ülkenin terör sorunu vardır. Biz vatan kahramanları olarak her zaman zalimin karşısında, mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyun çok büyük. Bu oyunu bozacak kişiler yine millet olarak bizleriz. Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’iyle biz hep beraber Türkiye’yiz. 

Biz Diyarbakır’a gidip, analarımızla yan yana olup basın açıklaması yapacağız ve tüm Türkiye’yi Diyarbakır’a davet edeceğiz. 

Şunu unutmayalım ki; bu terör bitmediği sürece yakılan ağıtlar hep Kürtçe ve Türkçe olacaktır!”

 

 

HABER:baskent.org

 

ETİKETLER : Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Lokman Aylar Diyarbakır hdp anne
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi