HEMPA Çocuk Derneği, Diyarbakır’a gidiyor

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakırlı annelerin, 3 Eylül'de HDP İl Başkanlığı önünde başlattıkları oturma eylemi devam ediyor. Hempa Çocuk Derneği, o annelere destek olmak için Diyarbakır'a gidiyor.
Bu haber 2019-09-09 11:27:15 eklenmiş ve 437 kez görüntülenmiştir.

 

 

Hempa Çocuk Derneği, Diyarbakır’daki annelere destek olmak ve orada tüm kamuoyuna seslenmek üzere Diyarbakır’a gidiyor.

 

Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı ile birlikte Diyarbakır'daki annelere destek olmak için gidecek olan Hempa Çocuk Derneği; iki gün boyunca HDP binasının önünde çocukları için eylem yapan annelerin yanında olup, ailelere eylemine destek olacak.

 

 

"Bugün o çocuklar okula gidemeyecek"

 

baskent.org’a şöyle konuşan Hempa Çocuk Derneği Başkanı İbrahim Enes Duruay; "Bugün yeni Eğitim-Öğretim yılının ilk günü. Eğitim bütün çocukların hakkı ancak terör örgütünün alıkoyduğu çocuklar pazartesi günü okula başlayamayacak. Ailelerinden koparılarak terör örgütünün kıskacına sıkışan çocukların yeri okuldur. Çocuğun yeri ailesinin yanıdır.” ifadelerinde bulundu.

 

 

 

" 'Çocuğun yeri okuldur' demek için Diyarbakır'a gideceğiz."

 

Duruay; sitemize yaptığı açıklamada şöyle konuştu: 

 

“BM'nin, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporları da teyit ediyor ki terör örgütü PKK’nın elinde 18 yaşından küçük binlerce çocuk var. Çocuklar zorla alıkonuluyor, istismara maruz kalıyor. İlkel şartlar altında çocukların nasıl alıkonulduğuna, istismara, tacize, tecavüze uğradığına, terör tarzı yargıyla infaz edildiğine dair haberleri endişe ile izliyoruz. Bu bir insanlık suçudur. Bu düzen son bulmalı. Çocuklarını terör örgütünün pençesinden kurtarmak isteyen anneler günlerdir cesur bir direniş veriyor. Bu direnişe destek olmak, çocukların yanında olmak bütün insanlığın vicdan borcudur. Biz Hempa Çocuk Derneği olarak terör örgütünün kıskacında dağlarda alıkonulan çocukların haklarını savunmak ve 'çocuğun yeri okuldur' demek için Diyarbakır'a gideceğiz."

 

 

Sanat camiası, stk'lar Diyarbakır'da neden yok? 

Tüm sanat camiasına da seslenen Duruay; “Biz Hempa Çocuk Derneği olarak; Türkiye’deki tüm sivil toplum kuruluşlarına, sanat camiasının tüm mensuplarına sizin aracılığınızla bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Özellikle;  çocuklarımızla çocuk şarkısı, çocuk dansı yarışmaları yapan tüm çevreleri, çocuk dizisi yazan senaristlerimizi ve bu senaryoları hayata geçiren yapımcıları hepsini çocuklarımıza ve annelerine aslında onların nezninde insanlığa destek olmaya bekliyoruz.” diye konuştu. 

 
 
HABER: baskent.org
 
 
 
 
 
ETİKETLER : Hempa Çocuk Derneği Diyarbakır Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı hdp anne
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi