Bakanlık sayısında karar verildi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MYK’da Cumhurbaşkanlığı sistemiyle 16’ya düşürülen bakanlık sayısının tekrar artırılmasına gerek olmadığına karar verildi.
Bu haber 2019-09-04 10:42:19 eklenmiş ve 320 kez görüntülenmiştir.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde 1 yıl geride kalırken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında oluşturulan kurul yeni sistemin karnesini çıkardı. Yaşanan aksaklık ve eksiklikler belirlenip, nedenleri ve çözümleri ortaya konuldu.

 

 

 

İki bakanlığın bölünmesi konuşuluyordu

MYK’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in teşkilatlara dair sunumunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Uzun süredir AK Parti kulislerinde yeni sistemle birleştirilen Çalışma Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Hazine ve Turizm Bakanlığı'nın ayrılabileceği dile getiriliyordu. Oktay yaptığı sunumda, bu iki bakanlıkla ilgili ayrılmasından ziyade aksayan yönlerinin çözülmesi gerektiğini vurguladı ve toplantıda bakanlıkların ayrılmaması yönünde görüş birliğine varıldı.

 

 

Bakanlıklar birleştirilmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2018 yılı Haziran ayında yeni sistemin ilk kabinesini oluştururken Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle bakanlık sayısını 16’ya düşürmüş, Hazine Müsteşarlığı’nın bağlı olduğu Başbakan Yardımcılığı kalktığı için Maliye Bakanlığı’nın bünyesine Hazine Müsteşarlığı da alınmış, Hazine ve Maliye Bakanlığı kurulmuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı birleştirilerek “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” oluşturulmuştu.

 

ETİKETLER : erdoğan bakanlık myk cumhurbaşkanlığı
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi