İmamoğlu'ndan Diyarbakır açıklaması: Aynı yerdeyiz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çok tepki çeken Diyarbakır ziyareti için konuştu. Görevden alınan HDP'li belediye başkanlarına sahip çıkan İmamoğlu, ziyarette verilen hediyeler için de konuştu.
Bu haber 2019-09-02 16:18:31 eklenmiş ve 476 kez görüntülenmiştir.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP'li Kayapınar Belediye Başkanı Kezban Yılmaz'a Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını hediye etmesiyle ilgili olarak 'Atatürk posterini aldıkları için memnun oldular' ifadelerini kullandı.

 

Geçtiğimiz gün yerlerine kayyum atanan Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları ile HDP’li Kayapınar Belediyesi’nde görüşen İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyareti, kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

 

İmamoğlu, gelen tepkiler üzerine şu açıklamaları yaptı:  

 

-  Bu tanımlar sıfatlar çok tehlikeli ve incitici. Biz demokrasiyi güçlendirmek istiyoruz.

 

- (İmamoğlu'ndan Türk ve Mızraklı ile bir araya geldiğinde sarf ettiği 'Aynı yerdeyiz' sözlerine açıklama) O vatandaşlarımız başvurularını yaptılar. Engel yok diyen YSK. Bir suçu varsa neden dışarıda? Diyarbakır benim, İstanbul benim, her yurttaşın olduğu gibi hepsi bizim. Aynı yerdeyiz, aynı gemideyiz. Yapılan iş yanlıştır. Bu yanlışı düzeltin ki birilerinin eline fırsat geçmesin.

 

- (Diyarbakır ziyaretinde Atatürk portresi hediye etmesi) Bu yurdumun değerleri var. Herkesin hissetmesini isterim. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladık bir gün önce. Mustafa Kemal Atatürk bu yurdun bize kazandırılmasının öncüsü. Sadece belediye başkanlığımda değil öncesinde de bunu hissettim. Daha önce birileri hediye etmediyse onun sorunu ama ben gittiğim yere bu ve bunun gibi simgesel hediyeler götüren biriyim. 82 milyon insanın bir değeri, önderi olarak bütün Türkiye'nin topyekün mücadele vermiş bir milletin öncüsü olarak o fotoğrafı Diyarbakır'da paylaştım. Atatürk posterini aldıkları için memnun oldular.


NE OLMUŞTU?

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerlerine kayyum atanan Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları ile HDP’li Kayapınar Belediyesi’nde görüşmüştü. Ahmet Türk ile aynı ile aynı uçakla gelen İmamoğlu, görevden alınan HDP'li belediye başkanlarına tam destek vermiş, İçişleri Bakanlığı'nın sunduğu tüm delillere rağmen yapılan uygulamaya "kesinlikle karşı" olduğunun altını çizmişti. 

 

Verilen manalı hediyeler

 

Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, İmamoğlu’na Dört Ayaklı Minare’yi gösteren tabloyu hediye etti. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin bu tarihi minareyi savunurken öldürüldüğü savunuluyor.

 

İmamoğlu ise Mustafa Kemal’i bir gezi sırasında gösteren bir tablo hediye etti. Bu tablonun İmamoğlu için bir anlamı var. Şöyleki; 31 Mart seçimi iptal edilip yerine İstanbul Valisi atanınca bu tablonun benzeri kaldırılmıştı. 23 Haziran’da ikinci kez seçimi kazanıp mazbatayı alınca tabloyu eski yerine astırmıştı. 

 

 

 

 

HDP'li belediye başkanlarının görevden alınmasının hemen ardından Diyarbakır'a gideceği belli olan İmamoğlu, Kayapınar Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmenin ardından Tahir Elçi’yi mezarı başında ziyaret etmişti.  

 

Tahir Elçi; 14 Ekim 2015 tarihinde bir televizyon programında "PKK, terör örgütü değil; silahlı bir siyasal harekettir." sözlerini sarf etmesinden dolayı 20 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır'da gözaltına alınmış ve İstanbul'a sevk edilmiştir. Savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Tahir Elçi, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır ilinin Sur ilçesinde basın açıklaması yaptığı esnada, açıklamayı yaptığı sokakta bir terör saldırısında başından vurularak hayatını kaybetmişti.

 

Buradan Sur ilçesine geçen İmamoğlu'nun yanında yine CHP’lilerin yanı sıra HDP’li yöneticiler, milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları vardı.  

 

 

Haber: baskent.org

 

 

 

ETİKETLER : ekrem imamoğlu diyarbakır hdp belediye kayyum tepki açıklama
Okumak İsterseniz -Diğer SİYASET haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi