FETÖ siyasi ayağını tek tek ne güzel açıkla-ma-mış!

Hain darbe girişiminin ardından, cevaplanamayan sorulardan biri de “FETÖ’nün siyasi ayağında kimler var?” sorusu oldu. İşte Gülen'in ağzından bazı siyasilere teşekkür ettiği videoda anlattıkları..
Bu haber 2019-09-02 08:33:18 eklenmiş ve 483 kez görüntülenmiştir.

 

 

Hain darbe girişiminin ardından, cevaplanamayan sorulardan biri de “FETÖ’nün siyasi ayağında kimler var?” sorusu oldu.

 

Sosyal medyada dolaşan bir videoda FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in siyasilerden çok önemli bazı isimleri sayarak, tek tek teşekkür ettiği ve o isimlere methiyeler dizdiği görülüyor.

 


“DEMİREL, EN AZ 30 DEVLET BAŞKANINA BİZİM İÇİN MEKTUP YAZDI”

 

Gülen, herkül.org’ta yayınlanan videoların birinde saydığı Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için “Süleyman beyi nereye koyarsanız koyun, cumhurbaşkanı iken belki otuz tane devlet başkanına mektup yazdı. Neden ? Milletimize müyesser olmuş böyle bir hizmetin devam ve temahhisi adına. Nereye koyarsanız koyunuz, hizmetlerini alkışlamak adına böyle bir mektupları yazmıştı. Onun hesabına da yaptığı bu şeyler, inşallah vesile-i saadeti olmuştur.” ifadelerini kullanıyor.

 

 

 

“BENİ ÇEKETİNİ DÜĞÜMLEYEREK KARŞILARDI”

 

 Videoda Gülen’in teşekkür ettiği ikinci isim ise eski başbakanlarımızdan Bülent Ecevit.

 

Ecevit’in başbakanlığı döneminde hem İstanbul’daki hem de Ankara’daki evine gittiğini söyleyen FETÖ elebaşısı,  kendisinin ona gösterdiği saygıyı ve ilgiyi şu cümlelerle anlatıyor: “yemin ederim size, ceketini düğmeleyerek karşılardı. Ve kendi zirvedeyken ben Vatikan’a gittim o zaman, büyükelçiye telefon etmiş. Büyükelçi bir gün, iki gün, üç gün bizden ayrılmadı. Bize orda rehberlik yaptı.”

 

FETÖ elebaşının daha önce Ecevit için, "ahirette eğer Allah bu imkanı verirse şefaatçi olacağım ilk kişi Ecevit" dediği de biliniyor. 

 

 


“GÜL, PROBLEMLİ YERLERE BİZİM İÇİN TELEFON ETTİ”

 

FETÖ liderinin ismini saydığı üçüncü siyasi lider ise; bugünlerde Eski bakanlardan Ali Babacan ile yeni bir parti hazırlığı arifesinde olduğu söylenen Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül.

 

Gül’ün, cumhurbaşkanlığı döneminde bir iki yere telefon ettiğini anlatan FETÖ elebaşı, Gül’ün ‘problemli yerler’ için arayarak, işleri halettiğini anlatırken “Onu da şükranla yad ederim. O da bu mevzuda civanmertlik sergilemiş ve o okullara arka çıkmıştı.” diyor.

 

 

 

 

ERDOĞAN İÇİN KULLANDIĞI İFADELERE DİKKAT! “AMA BİRİLERİ VAR Kİ, İNADINDAN İÇERİ GİRMİYOR”

 

Söz konusu videonun sonunda FETÖ elebaşı Gülen, “ama birileri de var ki;” diyip Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini vermeden eleştiriyor. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Güney Afriya’ya gösterdiği ilgi ve ziyaretleri kamuoyunda biliniyor, takip ediliyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Güney Afirka’yı ziyaretlerinden birinde FETÖ’nün okullarına çağrıyorlar ancak Erdoğan yapılan daveti geri çevirdiğini anlatan teröristbaşı Gülen şu cümleleri kullanıyor:

 

“Ama birileri de varki; Güney Afrika’dan Selimiye’nin tipik bir örneği yapılıyor, külliye yapılıyor.  Duvarın kenarından geçiyor, rica ediyorlar bi içeri girseniz diye inadından içeriye girmiyor. Hasedine yenik düşüyor.”

 

 

İŞTE GÜLEN'İN FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN SİYASİLERE TEŞEKKÜR İFADELERİ!

 

 

FETÖ elebaşı Gülen’in siyasilere teşekkür ettiği videoda geçen ifadeler şunlar :

 

"Süleyman beyi nereyekoyarsanız koyun, cumhurbaşkanı iken belki otuz tane devlet başkanına mektup yazdı. Neden? Milletimize müyesser olmuş, böyle bir hizmetin devam ve temahhisi adına. Nereye koyarsanız koyunuz, hizmetlerini alkışlamak adına böyle bir mektupları yazmıştı. Onun hesabına da yaptığı bu şeyler, inşallah vesile-i saadeti olmuştur.

 

Bülent Ecevit, yetiştiği kültür itibariyle bahiste bulunmayacağım. Evine gittim. Ankara’dayken de evine gittim zirvedeyken, İstanbul’da da evine gittim. İnanın, yemin ederek söylüyorum, ben bir kıtmirim sadece, fakat 30 sene, 40 sene cami kürsülerinde halka bir şeyler anlatmaya çalıştım. O da bunun hatırına, yemin ederim size, ceketini düğmeleyerek karşılardı. Ve kendi zirvedeyken ben Vatikan’a gittim o zaman. Büyükelçiye telefon etmiş. Büyükelçi bir gün, iki gün, üç gün bizden ayrılmadı. Bize orada rehberlik yaptı.

 

Abdullahı Gül Bey'in bir iki yere telefon ettiğini de şayan-i şükran ve takdir olarak yad etmeden geçemeyeceğim. Problemli olan yerlere teşekkür etti. Onu da şükranla yad ederim. O da bu mevzuda civanmertlik sergilemiş ve o okullara arka çıkmıştı.

 

Bugüne kadar herkes bu işi sahip çıktı. Sahip çıkanlardan Allah ebeden razı olsun.

 

Ama birileri de varki; Güney Afrika’dan Selimiye’nin tipik bir örneği yapılıyor, külliye yapılıyor.  Duvarın kenarından geçiyor, rica ediyorlar bi içeri girseniz diye inadından içeriye girmiyor. Hasedine yenik düşüyor."

 

 

 

 

 

 

HABER: baskent.org

 

 

 

  

ETİKETLER : fetö fethullah gülen süleyman demirel bülent ecevit recep tayyip erdoğan
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi