Mansur Yavaş, kimsesiz çocukları 'ev'lerinden attı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, belediye bünyesindeki Çocuk Koruma Evleri’ni kapatma kararı aldı. Koruma altındaki 47 çocuk, zorla imzalatılan tebligatlarla kendilerine bakamayacak durumda olan yakınlarına gönderildi.
Bu haber 2019-08-23 20:09:08 eklenmiş ve 338 kez görüntülenmiştir.

 

AK Parti döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde anne babası olmayan çocukların barınması için Çocuk Koruma Evleri açıldı.

Başkentte kendilerine bakacak kimsesi olmayan çocukların sıcak yuva ortamında kaldığı evlerin 31 Mart Yerel Seçimleri’nde başkan seçilen CHP’li Mansur Yavaş tarafından ‘masraf olduğu’ gerekçesiyle geçtiğimiz ay kapatılma kararı alındı. Çocukların evleri terk etmesi için 9 Ağustos’a kadar süre verildi. 

 

YALANLAYIP SOKAĞA ATTI 

 

Çocuk Koruma Evleri’nin kapatılacağı gündeme gelince Yavaş “Kapatılmıyor ismi değiştirilip Çocuk Konukevi olacak. Çocuklar sokağa atılmayacak” şeklinde açıklama yapıp iddiaları yalanladı. Ancak belediye geçtiğimiz günlerde düğmeye bastı. Çocuk yakınlarına tek tek telefon edilip onlardan “Çocuğuma/yakınıma kendim bakmak istiyorum” diye dilekçe istendi. İddialara göre çocuklara bakma imkanının olmadığını söyleyen ailelere “Çocuğunuzu almazsanız ya Çocuk Esirgeme Kurumu’na veririz ya da sokağa atarız” diye baskı yapıldığı öğrenildi. 

 

 

AĞLATAN SAHNE 

 

 

Kurban Bayramı arifesinde eşyaları çöp poşetlerine doldurulup kapının önüne konulan küçük çocukların dramını görenler büyük üzüntü yaşadı. Ne olduğunu anlamayan çocukların bayramda “Biz evimize gitmek istiyoruz” diye ağladığı öğrenildi.

 

 

ANKARA VALİLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

 

 

Akşam'ın haberine göre, çocukların kapı önüne konulduğu bilgisi üzerine Ankara Valiliği inceleme başlattı. Çocukların mağdur olmaması için ailelere ulaşmaya başlayan Ankara Valiliği, çocuk evinden çıkarılan 47 çocuktan ulaşamadığı 15’inin izini sürüyor.

 

İşi bırakırsam kardeşlerim aç kalacak

 

Sokağa atılan anne babası olmayan çocuklardan birinin ablası E.B. Ankara İdare Mahkemesi’ne konuyla ilgili iptal davası açtı. Abla E.B. mahkemeye verdiği dilekçede çocuklara kendisinin bakamayacağını koruma evinde çok mutlu şekilde yaşadıklarını belirtip ‘Belediye yetkilileri, bana zorla çocuklara kendim bakacağım’ diye belge imzalattı. Yaklaşık 2.5 yıl önce anne ve babamı kaybettim. 3 küçük erkek kardeşimle baş başa kaldık. Ben hafta içi çalışırken kardeşlerim de belediyenin çocuk koruma evinde barınıyordu. Tatil günlerinde onları yanıma alıyordum.  İşi bıraksam aç kalacağım. Bırakmasam kardeşlerimi nereye bırakacağım. Belediyenin çocuk bakım evini kapatma kararının iptalini talep ediyorum” dedi.  

 


Bakanlık harekete geçti!

 

Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ,  Ankara  Büyükşehir Belediyesine bağlı hizmet veren 11 çocuk  Koruma   Evi  hizmetlerinin sonlandırılması üzerine açıklama yaptı.

 

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

 

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak hizmet veren 11 “Çocuk  Koruma  Evi” hizmetlerinin Belediye tarafından sonlandırılmasının söz konusu olması üzerine; Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak burada kalan kırk yedi çocuk ve gencimizin mağduriyet yaşamaması için gerekli çalışmalar tarafımızca yapılmaktadır.

 

Söz konusu evlerde kalan yirmi dört çocuk ve sekiz reşit gencimiz olmak üzere toplam otuziki kişinin sosyal incelemesi tamamlanmıştır. Çocuklarımızdan ikisi için bakım , biri için danışmanlık , ikisi için eğitim tedbiri alınması öngörülmekte olup , dört çocuğumuza da sosyo-ekonomik destek verilmesi planlanmaktadır.

 

Yedi çocuğumuzun aileleri  Ankara  dışında ikamet ettiği için söz konusu illere sosyal inceleme yapılması için gerekli bildirimde bulunulmuştur.

 

Çocuklarımızın durumlarıyla ilgili sosyal incelemeler tamamlanarak , gerekli tedbirler ivedilikle alınacaktır.

 

 

 

ETİKETLER : mansur yavaş ankara büyükşehir belediyesi çocuk kimsesiz Çocuk Koruma Evleri
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi